Bangkok intensiveert het optreden tegen illegale bedelarij met maandelijkse inspecties

bangkok —

Op 11 juni 2024 kondigde de heer Varawut Silpa-archa, de minister van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, de samenwerking van het ministerie aan met verschillende sectoren in Bangkok om routine-inspecties uit te voeren tegen illegale bedelaars.

Volgens Varawut voeren relevante instanties deze inspecties vijf keer per maand uit. Thaise bedelaars die tijdens deze inspecties worden geïdentificeerd, worden naar het Centrum voor de Bescherming van Daklozen gestuurd, waar ze training en werkgelegenheid krijgen onder toezicht van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid. Daarentegen worden immigrantenbedelaars verwerkt voor deportatie naar hun thuisland.

Varawut maakte bekend dat de autoriteiten sinds 2014 bijna 8,000 bedelaars hebben aangehouden, waarvan 30% buitenlanders. Ondanks voortdurende inspanningen van de regering van Bangkok om dit probleem aan te pakken, blijven veel bedelaars illegaal geld vragen.

Het hardnekkige probleem wordt toegeschreven aan het aanzienlijke inkomen dat bedelaars kunnen verdienen, omdat zowel buitenlanders als Thaise burgers hen genereus geld geven, merkte Varawut op.

Varawut legde uit dat bedelaars, ondanks boetes variërend van duizend tot tienduizend baht, vaak meer verdienen dan de opgelegde straffen.

Tijdens het hoogseizoen, vooral in populaire toeristische gebieden, kunnen bedelaars maar liefst 100,000 baht verdienen. Het blijft echter onduidelijk of deze bedelaars individueel opereren of als onderdeel van georganiseerde groepen.

Om het probleem van illegale bedelarij effectief aan te pakken, benadrukte Varawut dat het publiek zich moet onthouden van het geven van geld aan bedelaars, aangezien publieke verzoeken illegaal zijn.

Hij merkte op dat zonder lucratief inkomen de prikkel om te bedelen zou afnemen. Hij drong er bij het publiek op aan om met de regering samen te werken door illegale bedelactiviteiten via hotline 1300 aan de relevante autoriteiten te melden.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.