Verwoestende brand in de Chatuchak Market Pet Zone vernietigt 118 eenheden en eist levens van 1,000 dieren

bangkok —

Op 4 juni 30 om 11 uur reageerden politieagenten van Bang Sue op een brandincident in de dierenzone op Chatuchak Market, Bangkok. De brand veroorzaakte grote schade, waarbij meer dan 2024 eenheden werden vernietigd en ongeveer 118 dieren verloren gingen.

Reddingsdiensten en ruim tien brandweerwagens kwamen ter plaatse. Het kostte de agenten meer dan een uur om de brand, die zich snel verspreidde over de 10 aangrenzende eenheden in de huisdierzone, onder controle te krijgen.

Volgens rapporten informeerde een vrouw die alleen werd geïdentificeerd als mevrouw Meecha, een medewerker van een vogelwinkel, de reddingsteams dat ze zich voor het eerst bewust werd van de brand vanwege de harde geluiden van de vogels en dat er vervolgens zware rook verscheen die het moeilijk maakte om te ademen. Vervolgens sprong ze van de tweede verdieping om uit de winkel te ontsnappen.

De huisdierenzone huisvestte een verscheidenheid aan dieren, waaronder honden, katten, zeldzame vogels, vissen en andere exotische huisdieren. Er werd geschat dat meer dan 1,000 dieren stierven door het brandincident. Volgens de Thaise nationale media zijn er gelukkig geen menselijke verwondingen gemeld.

Als reactie op het incident hebben agenten van het Chatuchak District een tijdelijke stand opgezet waar getroffen winkeleigenaren zich kunnen registreren en hun schade kunnen melden. Deze stand is bedoeld om de getroffenen van de brand te helpen en hen te helpen met de eerste stappen op weg naar herstel.

Relevante instanties voeren nu een grondig onderzoek uit om de exacte oorzaak van de brand vast te stellen. Terwijl de autoriteiten proberen de bron van de brand te achterhalen, begint de gemeenschap op Chatuchak Market aan het moeilijke proces van wederopbouw en herstel van deze verwoestende gebeurtenis.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.