Vermeende grote drugsdealer gearresteerd in Chonburi met drugsvoorraad gevonden in luxe appartement

Chonburi —

Een team undercoveragenten van het politiebureau van Banglamung heeft een 28-jarige Thaise man gearresteerd in de provincie Chonburi op drugsaanklachten.

De arrestatie vond plaats in een luxe appartement in het Sri Racha-district van Chonburi in de nacht van 8 juni. De verdachte, door de politie publiekelijk geïdentificeerd als de heer Apinop Srihiran, ook wel bekend als “Ohm”, werd gearresteerd toen hij zijn condo-eenheid binnenging.

Volgens de politie werd de heer Apinop betrapt nadat hij rondreed in een sedan, waarbij hij naar verluidt drugs afleverde aan zijn netwerk van kleinschalige dealers die de drugs vervolgens uitdeelden aan tieners in de omgeving.

Bij het doorzoeken van zijn lichaam vond de politie een kleine hoeveelheid methamfetamine en xtc-pillen verborgen in zijn zwarte rugzak. Hij bekende naar verluidt dat hij nog meer drugs had, en de politie doorzocht zijn condominiumkamer, waar ze 1,200 xtc-pillen en 750 gram methamfetamine ontdekten, verpakt in kleine ritssluitingszakjes.

Agenten vonden ook een digitale weegschaal, drugsparafernalia en een notitieboekje met een lijst van klanten in een schoenendoos.

Volgens politieman Thongthawat Phonlakorn, hoofd van het arrestatieteam, maakte deze operatie deel uit van een bredere poging om de drugshandel en illegale activiteiten aan te pakken, in overeenstemming met het beleid van de Thaise regering en de nationale politie.

Na meer informatie te hebben verzameld, identificeerde de politie de heer Apinop als een grote drugsdealer in Sri Racha. Een undercoveragent nam vervolgens via Facebook contact met hem op om de aankoop van methamfetamine voor 3,000 baht te regelen.

De heer Apinop stond erop alleen via Facebook te communiceren en weigerde de koper persoonlijk te ontmoeten. In plaats daarvan zei hij tegen de koper dat hij op een afgesproken locatie moest wachten waar hij de drugs uit zijn witte sedan zou gooien.

Na urenlang toezicht werd de heer Apinop eindelijk gezien toen hij op de locatie aankwam en een pakketje met de methamfetamine weggooide. De politie volgde hem vervolgens in het geheim naar zijn condominium en arresteerde hem met de drugs.

Tijdens het verhoor bekende de heer Apinop dat hij een grote drugsdealer was met een netwerk dat zich uitstrekte over de hele provincie Chonburi. Hij onthulde dat hij meerdere kleinschalige dealers had die hem hielpen de drugs aan tieners te verkopen.

De verdachte werd verdacht van het distribueren van verdovende middelen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar de opsporingsambtenaar gestuurd. De politie breidt momenteel haar onderzoek uit om andere leden van het drugsnetwerk van de heer Apinop te identificeren en te arresteren.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.