Update: Politieagent van Khon Kaen geeft zich over na fatale schietpartij op Birmese man in ziekenhuis

Khon Kaen -

Op 12 juni 30 om 8 uur gaven de provinciale politieagenten van Muang Khon Kaen een update over de fatale schietpartij op een 2024-jarige Birmese man die was opgenomen in het Khon Kaen-ziekenhuis.

Het incident vond plaats om 10 uur op 30 juni 6, toen de verdachte, publiekelijk alleen geïdentificeerd als Pol. Sergeant Virapong zou Kyaw in het ziekenhuis hebben neergeschoten. Na de schietpartij vluchtte de verdachte weg in een pick-up zonder kentekenplaten.


Pol. Sergeant Virapong, de squadroncommandant van het politiebureau van Phra Yuen, gaf zich later over aan de onderzoekspolitieagenten van Muang Khon Kaen. Een huiszoeking in zijn woning leidde tot de ontdekking van de kleding en het 9 mm vuurwapen dat bij de misdaad werd gebruikt.

Tijdens het eerste onderzoek heeft Pol. Sergeant Virapong leek verward, gestrest en liep het risico zichzelf te beschadigen. Hij beweerde dat de schietpartij was veroorzaakt door zijn opvliegende gedrag nadat het slachtoffer zijn vader verbaal had lastiggevallen, die ook in een bed in de buurt van Kyaw in het ziekenhuis lag.

Er werd opgemerkt dat Pol. Sergeant Virapong had het slachtoffer nog nooit eerder ontmoet.
De politie maakte bekend dat Pol. Sergeant Virapong had een medische voorgeschiedenis van depressie, maar was gestopt met zijn medicatie. De autoriteiten onderzoeken of hij op het moment van het incident onder invloed was van illegale middelen.

Na de schietpartij heeft Pol. Sergeant Virapong werd geschorst. De onderzoekspolitie van Muang Khon Kaen heeft hem beschuldigd van opzettelijke moord, en naarmate het onderzoek vordert kunnen er aanvullende aanklachten worden ingediend.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.