Hardwerkende dove schoenpoetser in Pattaya geprezen door internetgebruikers

FOTO:

Pattaya —

Een dove Thaise schoenpoetser in Pattaya wordt door internetgebruikers zeer geprezen voor zijn harde werk en vastberadenheid bij het overwinnen van de uitdagingen van het leven.

Het verhaal van een schoenpoetser genaamd “Kai” werd voor het eerst bekend op internet toen een lokale journalist hem vorige week tegenkwam bij het schoonmaken van de schoenen van een buitenlandse toerist op Pattaya Beach.

Volgens de journalist verdient Kai een eerlijk inkomen door schoenpoetsdiensten aan toeristen te verlenen. Ondanks dat hij doofstom is, heeft hij een manier ontwikkeld om met zijn klanten te communiceren via een papieren bord met de tekst ‘Schone schoenen inhuren’.

Elke dag arriveert Kai op het strand met zijn schoenpoetsgereedschap, waaronder een borstel, handdoek en poetsmiddel, klaar om klanten te bedienen die op zoek zijn naar zijn diensten.

Hij rekent slechts 60 baht per paar, zoals verklaard door de journalist die met hem communiceerde via gebarentaal. Kai reinigt en polijst schoenen nauwgezet en transformeert ze van zanderig en versleten naar schoon en glanzend. Zijn toewijding aan zijn vak en de aandacht die hij aan elk paar besteedt, zorgen ervoor dat zijn klanten vaak zeer tevreden zijn.

Ondanks de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd vanwege zijn gehoorbeperking, heeft Kai een trouwe klantenkring opgebouwd onder toeristen, vooral buitenlanders die vaak onder de indruk zijn van zijn arbeidsethos en de kwaliteit van zijn dienstverlening. Zijn verhaal dient als inspiratiebron en laat zien dat je met vastberadenheid en hard werken alle obstakels kunt overwinnen.

Hij is elke dag te vinden op Beach Road.

FOTO:
FOTO:
FOTO:
Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.