Vrouw gearresteerd in Banglamung voor het verkopen van valse voedingssupplementen op Facebook

Bang Lamung—

Op 4 juni 36 om 7 uur voerde de Thai Technology Crime Suppression Division (TCSD), in samenwerking met relevante instanties, een inval uit in een condominium in Bang Lamung, Chonburi. Ze namen ruim 2024 nagemaakte voedingssupplementen en andere aanverwante producten in beslag.

De video van de arrestatie vindt u hier op ons YouTube-kanaal.

De inval vond plaats naar aanleiding van een tip van een bezorgde burger over overdreven reclame voor voedingssupplementen van een bekend merk onder tieners. Op basis van deze informatie hebben de agenten een huiszoekingsbevel gekregen van de rechtbank van Pattaya en zijn ze naar het betreffende condominium in Banglamung gegaan.
Daar arresteerden ze een verdachte, alleen geïdentificeerd als de 26-jarige mevrouw Natthakit, en vonden de namaakproducten. Uit verder onderzoek bleek dat Natthakit ingrediënten voor voedingssupplementen uit Bangkok zou hebben gehaald, capsules met de hand had gevuld met onbekende stoffen en deze in blikjes had verpakt.


Deze blikjes werden vervolgens voorzien van valse logo's van een bekend merk en op Facebook verkocht voor 190 baht per stuk. Er wordt geschat dat ze met deze verkopen tussen de 30,000 en 50,000 baht per maand genereerde.
Na de inval werd mevrouw Natthakit naar het politiebureau van Nong Prue gebracht voor verdere juridische procedures.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.