Politie van Pattaya houdt bijeenkomst met barwachten na virale vechtpartij waarbij buitenlandse toeristen betrokken zijn

Pattaya —

De politie van de provinciale politie van Chonburi, het district Banglamung en de stad Pattaya hielden deze week een bijeenkomst met bewakers van uitgaansgelegenheden in Pattaya om de zorgen over de veiligheid van toeristen weg te nemen na een recent incident waarbij twee buitenlandse toeristen op brute wijze werden aangevallen door bewakers.

Een video van de bijeenkomst en Engels commentaar zijn hier op onze YouTube te vinden.

De bijeenkomst, gehouden in het stadhuis van Pattaya op 6 juni, werd geleid door Pol. Generaal-majoor Thawatchakiat Jinda Kuansanong, commandant van de provinciale politie van Chonburi. Hij werd vergezeld door districtshoofd Weekit Manarojkit van Banglamung, burgemeester van Pattaya Poramase Ngampiches en politiecommissaris Pol van Pattaya. Kolonel Navin Teerawit en andere functionarissen.

Vertegenwoordigers van de Pattaya Entertainment and Tourism Industry Association, de Pattaya Nightlife Business Association en de Pattaya Tourist Police Volunteers waren ook aanwezig, samen met 300 nachtclubeigenaren en bewakers.

De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van het voorgaande virale fysieke woordenwisseling tussen barbewakers en twee buitenlandse klanten op Soi 6, waar een buitenlander brutaal tegen zijn hoofd werd getrapt nadat hij was neergeslagen. De toerist, die juridische stappen onderneemt tegen zijn aanvaller, raakte echter niet ernstig gewond, aldus The Pattaya News.

Volgens Pol. Generaal-majoor Thawatchakiat, bewakers moeten zich strikt houden aan het ‘5 Gratis’-beleid voor uitgaansgelegenheden, dat het volgende omvat:

  • Vrij van kinderen: Medewerkers van uitgaansgelegenheden moeten 18 jaar of ouder zijn, en klanten moeten 20 jaar of ouder zijn.
  • Vrij van medicijnen: De locaties mogen geen illegale drugs toelaten op het terrein.
  • Vrij van wapens: De locaties mogen geen wapens toelaten op het terrein.
  • Vrij van mensenhandel: De locaties mogen zich niet bezighouden met mensenhandelactiviteiten.
  • Vrij van schade: De locatie moet een veilige omgeving bieden voor klanten. Dit omvat ook het treffen van adequate beveiligingsmaatregelen, zoals CCTV-camera's en nooduitgangen.

Pol. Generaal-majoor Thawatchakiat verduidelijkte ook de rollen en verantwoordelijkheden van bewakers op uitgaansgelegenheden. Hij benadrukte dat bewakers “geen wetshandhavers zijn en nooit geweld mogen plegen tegen klanten.” In plaats daarvan moeten ze proberen eventuele incidenten op een vreedzame manier op te lossen of onmiddellijk de politie te bellen als de situatie buiten hun controle escaleert.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.