Thaise politie kondigt grootschalig optreden aan tegen oplichting via callcenters en illegaal gokken gedurende zeven maanden

Nationaal—

Op 7 juni 2024 heeft Pol. Generaal-majoor Siriwat Depor, de plaatsvervangend woordvoerder van de Koninklijke Thaise Politie, maakte de succesvolle resultaten bekend van een zeven maanden durend onderzoek gericht tegen oplichters in callcenters en illegale gokwebsites.

Pol. Generaal-majoor Siriwat noemde de Thaise premier Srettha Thavisin en Pol. Generaal Kittirat Phanphet, waarnemend commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie, voor hun opdracht aan de Thai Technology Crime Suppression Division (TCSD) om de inspanningen tegen deze illegale activiteiten te intensiveren.

Het uitgebreide onderzoek, uitgevoerd van 1 oktober 2023 tot 30 april 2024, leidde tot de aanhouding van 14,826 personen. In samenwerking met de National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) heeft de TCSD ook een groot aantal illegale signaalapparatuur aan de Thaise grens in beslag genomen, die werden gebruikt voor oplichting via callcenters en andere illegale activiteiten.

Tussen 1 november 2023 en 30 april 2024 breidden de autoriteiten hun onderzoek uit, waarbij financiële overzichten, muilezelrekeningen en andere bezittingen ter waarde van ruim 4.5 miljard baht in beslag werden genomen. Deze activa zullen dienovereenkomstig worden teruggegeven aan de slachtoffers.

De Koninklijke Thaise Politie blijft zich inzetten voor het beschermen van burgers en hun eigendommen tegen alle soorten misdaden. Slachtoffers kunnen incidenten direct melden via de website van de Koninklijke Thaise Politie of door te bellen naar 1441.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.