Thaise autoriteiten treden hard op tegen illegale lachgasverkopers tijdens Khao San Road Raid

Bangkok-

Op 6 juni 2024 om 9 uur voerden de Thaise autoriteiten een veldinspectie uit op Khao San Road in Bangkok, waarbij illegale verkopers van lachgasballonnen en immigrantenarbeiders zonder papieren werden aangevallen.

Ambtenaren meldden dat een bar aan het einde van Khao San Road reclame maakte voor lachgasballonnen en deze uitdeelde aan toeristen. Tijdens de inval namen agenten ballonnen en blikjes lachgas in beslag en hielden 19 arbeidsmigranten vast om hun wettelijke status te verifiëren.

De Thaise autoriteiten maakten bekend dat zij in februari al juridische stappen hadden ondernomen tegen deze illegale lachgasverkopers. Desondanks bleven de verkopers lachgasballonnen verkopen aan jongeren en toeristen.

De niet-geïdentificeerde bareigenaren zouden immigrantenarbeiders hebben gebruikt om de ballonnen te verkopen, in een poging de detectie van de politie te omzeilen. De eigenaren ontkenden elke betrokkenheid en legden de schuld bij de arbeiders. 

Niettemin is de politie van plan juridische stappen te ondernemen tegen de bareigenaren, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de daden van hun werknemers.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.