Meer dan 100,000 mensen ondertekenen naar verluidt een petitie om cannabisgebruik opnieuw te criminaliseren, nu pro-cannabisgroepen massaal protest plannen op 9 juni

Nationaal—

Op 6 juni 2024 sprak de Thaise minister van Volksgezondheid, Somsak Thepsuthin, het publiek toe over de controverse over de mogelijke herclassificatie van cannabis als verdovend middel van type 5.

Volgens de Thaise nationale media heeft de anti-cannabisgroep “Youth Network Against Cannabis (YNAC)” een petitie ingediend met meer dan 100,000 handtekeningen om cannabisgebruik strafbaar te stellen, waarbij zij pleitte voor de beperking ervan tot uitsluitend medische en gezondheidsdoeleinden.

Somsak onthulde dat dit aansluit bij de aanpak van de overheid.

Hoewel eerdere pogingen om de ministeriële regelgeving te wijzigen om cannabis te recriminaliseren brede steun hebben ontbeerd, benadrukt Somsak zijn inzet voor het minimaliseren van conflicten tussen tegengestelde partijen., zelfs nu er een woordenoorlog uitbreekt tussen pro- en anti-cannabisgroepen.

Toen Somsak werd ondervraagd over het verzoek van een pro-cannabisgroep voor een openbaar debat of stemming over de herclassificatie, wat nooit heeft plaatsgevonden, beweerde hij dat hij eerlijk was, daarbij verwijzend naar zijn eerdere positie als Thaise minister van Justitie. Hij antwoordde echter niet direct of hij een debat of een openbare stemming zou overwegen.

Om tegemoet te komen aan de zorgen over de impact op de cannabishandel na legalisatie, verduidelijkte Somsak dat bedrijven legaal konden opereren volgens medische en gezondheidsrichtlijnen en beweerde dat ondanks het plan om cannabis opnieuw als verdovend middel te classificeren, het proces om cannabis legaal voor medische doeleinden te gebruiken niet al te ingrijpend zou zijn. , complex of duur. Recreatief gebruik zou echter als illegaal worden beschouwd.

Met betrekking tot het protest “Shaping the Future of Thai Cannabis”, gepland voor 9 juni in het Government House, verklaarde Somsak dat hij niet op de hoogte was van de gebeurtenis, maar de kwestie met de groep zou bespreken om naar een oplossing te zoeken.

Cannabisdemonstranten hebben beloofd zich sterk te zullen maken en hun verzet te tonen tegen het plan om cannabis te recriminaliseren, en hebben ook al vraagtekens gezet bij de transparantie en integriteit van het handtekeningenproces door rivaliserende groepen.

Lees ons vorige artikel over Thaise cannabisadvocaten die het voorstel van de premier uitdagen en op wetenschap gebaseerde besluitvorming eisen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.