Thailand ziet een stijging van 38% in het toerisme met meer dan 14 miljoen bezoekers in de eerste helft van 2024

Nationaal—

Op 6 juni 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong de inzet van de regering bekend om de toeristische sector te verbeteren, in lijn met de visie van premier Srettha Thavisin op IGNITE Thailand.

Het Ministerie van Toerisme en Sport en relevante instanties zullen van 15 tot 16 juni de workshop “IGNITE TOURISM THAILAND: TAT Skill Factory” organiseren. Dit evenement heeft tot doel de vaardigheden van het personeel uit de toeristische sector te verbeteren, waarbij de nadruk ligt op het bieden van uitstekende service en het garanderen van de veiligheid van toeristen.

De woordvoerder van de regering maakte publiekelijk bekend dat Thailand tussen 1 januari en 31 mei 2024 14,760,911 buitenlandse toeristen verwelkomde, wat ruim 701,429 miljoen baht aan inkomsten genereerde, een stijging van 38% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De top vijf nationaliteiten waren Chinees (2,911,370), Maleisisch (2,012,406), Russisch (848,473), Indiaas (842,580) en Zuid-Koreaans (803,574). Volgens de regeringswoordvoerder zal het totale aantal toeristen in 2024 naar verwachting de 35 miljoen overschrijden.

Premier Srettha Thavisin uitte zijn trots op het potentieel van Thailand als vooraanstaand toeristisch knooppunt en mondiale bestemming. Hij benadrukte de voortdurende steun van de regering om het hele jaar door toerisme te bevorderen en de toeristische waarde van het land te vergroten door samenwerking in alle sectoren, aldus de regeringswoordvoerder.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.