Bangkok gerangschikt als 6e beste stad voor eten wereldwijd door Time Out Magazine

Bangkok-

Op 5 juni 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong bekend dat het lifestyle- en reisgidsmagazine “Time Out” Bangkok, Thailand, heeft gerangschikt als de zesde beste stad ter wereld op het gebied van eten.

Time Out benadrukte dat het ervaren van de lokale keuken een belangrijke manier is om een ​​stad te begrijpen. De ranglijst is gebaseerd op een onderzoek onder duizenden mensen die steden beoordeelden op voedselkwaliteit en prijs.

Bangkok behaalde de zesde plaats als “Street Food Capital” op de lijst van de 6 beste steden ter wereld op het gebied van voedsel. Het straatvoedsel van de stad wordt erkend als het derde meest betaalbare ter wereld en biedt een grote verscheidenheid aan opties. Aanvullend, Bangkok beschikt over 34 Michelin-sterrenrestaurants, waarvan er 8 zijn opgenomen in de 50 beste restaurants van Azië 2024.

Volgens Time Out wordt het beroemdste straatvoedselgebied in Bangkok, Chinatown, nu geconfronteerd met concurrentie van Banthat Thong Road, dat onlangs aan populariteit heeft gewonnen onder zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege het gevarieerde aanbod aan straatvoedsel.

De woordvoerder van de regering merkte ook op dat de Thaise premier Srettha Thavisin trots is op de aantrekkingskracht van Bangkok en zijn vermogen om talloze toeristen aan te trekken die geïnteresseerd zijn in de Thaise cultuur, keuken en de levendige sfeer van de stad.

Bovendien zet de Thaise regering zich in voor het bevorderen van het toerisme in secundaire steden, het creëren van banen en het verbeteren van de levenskwaliteit van de lokale bewoners, voegde de woordvoerder eraan toe.

TPN-media merkt op dat een controversieel plan om straatvoedselverkopers in Bangkok te belasten en hun inkomsten te beperken voordat ze een fysieke winkel moeten kopen of huren, online voor aanzienlijke negatieve feedback en kritiek heeft gezorgd.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.