Luchthavenfunctionarissen van Suvarnabhumi geschorst na openbaar geschil, AOT biedt verontschuldigingen aan

Nationaal—

Op 4 juni 2024 gaf Airports of Thailand (AOT) PLC een officiële verklaring af naar aanleiding van een virale video waarin twee veiligheidsagenten op de luchthaven Suvarnabhumi te zien zijn die naar verluidt verwikkeld waren in een verhitte ruzie voor de passagiersterminal.

Volgens de AOT betrof het incident, dat op 2 juni om 4 uur plaatsvond, een persoonlijk geschil tussen twee veiligheidsagenten terwijl zij dienst hadden en in uniform waren. AOT-functionarissen veroordeelden het gedrag en merkten op dat dergelijke acties onaanvaardbaar zijn.

AOT benadrukte dat de woordenwisseling in strijd was met de regels en praktijken van de organisatie. Bijgevolg werden beide agenten onmiddellijk geschorst en werd er een onafhankelijke commissie gevormd om het incident verder te onderzoeken en passende disciplinaire maatregelen te bepalen volgens de AOT-voorschriften.

In hun verklaring verontschuldigde AOT zich ook publiekelijk voor de daden van de agenten, waarmee het belang van de discipline van de werknemers werd onderstreept. De functionarissen vermeldden dat de maximale straf voor dergelijk wangedrag ontslag uit een dienstverband bij AOT zou kunnen zijn.

De oorzaak van het geschil is door de AOT niet onthuld en de namen van de betrokken mannen zijn niet aan de media vrijgegeven.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.