Aannemer uit Pattaya voor wegvernieuwing van vertragingen op de Sukhumvit-weg en krijgt dagelijks een boete van 100,000 baht opgelegd

FOTO: สายตรงนายกเมืองพัทยา

Pattaya —

Burgemeester van Pattaya, de heer Poramase Ngampiches, onderneemt drastische maatregelen tegen de aannemer van een vertraagd wegvernieuwingsproject aan Sukhumvit Road door hem een ​​boete van meer dan 100,000 baht per dag op te leggen totdat het werk klaar is.

Volgens rapporten aan The Pattaya News is het project, dat in april 2023 begon, aanzienlijk achtergelopen op de deadline van februari 2024. Het veroorzaakte ook frustratie en beïnvloedde de verkeersstroom op Sukhumvit Road.

Deze frustratie is zeker gevoeld op onze eigen sociale mediaplatforms met talloze reacties van zowel Thaise staatsburgers als buitenlandse expats die klagen over wat lijkt op de eindeloze bouwwerkzaamheden overal in Pattaya.

Dit specifieke project omvat het opnieuw asfalteren van vier belangrijke kruispunten op Sukhumvit Road, waaronder Chaiyapruek Intersection, Wat Boon Kanjanaram Intersection, Motorway Intersection en North Pattaya Intersection. De stad besloot de reparaties uit te voeren vanwege het zware verkeer dat het wegdek had versleten.

Ondanks eerdere bevestiging van functionarissen van de stad Pattaya dat het project zou worden versneld en voltooid op 2 juni 2024, gaven recente rapporten aan dat het werk op sommige kruispunten nog steeds aan de gang is, waarbij de herbestrating nog moet worden voltooid en vooral in het weekend en op feestdagen verandert Sukhumvit in een parkeerplaats als resultaat.

Als reactie op deze vertragingen heeft de burgemeester van Pattaya, de heer Poramase, gisteren, 4 juni, een spoedvergadering belegd met relevante instanties en de projectaannemer om de problemen aan te pakken. Tijdens de bijeenkomst gaf de aannemer de schuld aan verschillende obstakels, zoals zware regenval en tijdelijke werkonderbrekingen die door Pattaya City zelf waren bevolen om evenementen te faciliteren.

De heer Poramase en andere functionarissen besloten uiteindelijk echter om de aannemer een financiële boete op te leggen wegens het niet halen van de deadline, daarbij verwijzend naar de negatieve gevolgen voor het dagelijks leven van de lokale bewoners en het imago van de stad. De aannemer zal ruim 114,000 baht per dag aan de stad moeten betalen totdat het project voltooid is, zei de burgemeester.

Ondertussen beloofde de aannemer de resterende werkzaamheden te versnellen en binnen de komende twintig dagen af ​​te ronden. Pattaya City zal het project nauwlettend blijven volgen en het publiek op de hoogte houden.

FOTO: สายตรงนายกเมืองพัทยา
FOTO: สายตรงนายกเมืองพัทยา
FOTO: สายตรงนายกเมืองพัทยา

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.