Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor zware regenval en plotselinge overstromingen van 1 tot 7 juni 2024

Nationaal—

Op 1 juni 2024 publiceerde de Thaise Meteorologische Afdeling een weersvoorspelling voor de komende zeven dagen, van 1 juni tot 7 juni 2024.

Van 2 tot 7 juni 2024 zal een gematigde zuidwestelijke moesson heersen over de Andaman Zee en de Golf van Thailand. Bovendien zal een lagedrukgebied het bovenste kustgebied van Vietnam en de Golf van Tonkin bestrijken. Dit weerpatroon zal in sommige gebieden zware regenval veroorzaken en zeer zware regenval in delen van de noordelijke, noordoostelijke, centrale en oostelijke regio's van Thailand.

Van 1 tot 3 juni 2024 worden matige wind en golven verwacht in de Andaman Zee en de Golf van Thailand. In de bovenste Andaman Zee zullen de golven een hoogte bereiken van 1-2 meter, terwijl in de lagere Andaman Zee en de Golf van Thailand de golven ongeveer 1 meter hoog zullen zijn. Bij onweer kunnen de golven hoger zijn dan 2 meter.

Van 4 tot 7 juni 2024 zullen de golven in de bovenste Andaman Zee en de bovenste Golf van Thailand op 1-2 meter blijven, en in de onderste Andaman Zee en de onderste Golf van Thailand zullen de golven ongeveer 1 meter hoog zijn, met golven hoger dan 2 meter in onweersbuien.

Bovendien beweegt de tropische storm “Maliksi”, gelegen boven de provincie Guangdong, China, met een snelheid van ongeveer 15 kilometer per uur naar het noordoosten. Verwacht wordt dat het zal verzwakken tot een tropische depressie en vervolgens tot een sterk lagedrukgebied. Burgers in de getroffen gebieden moeten de weersomstandigheden controleren voordat ze op reis gaan.

Thaise burgers moeten voorzichtig zijn met de gevaren die gepaard gaan met zware tot zeer zware regenval en opgehoopte neerslag, die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en het wegvloeien van bossen, vooral in heuvelachtige gebieden nabij waterwegen en laaggelegen gebieden.

Zeilers in de Golf van Thailand en de Andaman Zee moeten voorzichtig navigeren en zeilen in gebieden met onweer vermijden.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.