Airbnb meldt stijging van het aantal Indiase toeristen dat Thaise accommodaties boekt: zoekopdrachten stijgen met 200 procent in 2024

Nationaal—

Op 2 juni 2024 kondigde de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong het succes aan van een visumvrij beleid voor Indiase toeristen, van kracht van 11 mei tot 11 november 2024. Dit initiatief heeft tot doel het toerisme te stimuleren en de Thaise economie te stimuleren.

Premier Srettha Thavisin had eerder het Destination Thailand Visa (DTV) en ander visumbeleid geïntroduceerd om het toerisme te bevorderen.

Volgens Airbnb zijn de boekingen van Indiase toeristen tussen 60 en 2022 met 2023% gestegen. In 2024 stegen de zoekopdrachten naar accommodaties in Thailand door Indiase toeristen op Airbnb met ruim 200% tijdens belangrijke feestdagen zoals het Holi Festival en Pasen.

De top vijf bestemmingen voor Indiase toeristen zijn Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Krabi en Koh Samui. Chai benadrukte dat uit Airbnb-gegevens blijkt dat Indiase toeristen een aanzienlijke belangstelling hebben voor Thailand, vooral onder generatie Z en generatie Y, die goed zijn voor meer dan 80% van de Airbnb-boekingen.
Indiase toeristen geven de voorkeur aan accommodaties met zwembaden, op tropische stranden, in de buurt van nationale parken en in stedelijke gebieden. Ze reizen ook vaak in groepen van drie tot vijf of meer.

Premier Srettha Thavisin sprak zijn vertrouwen uit in deze proactieve maatregelen ter bevordering van het toerisme en het visumvrije beleid om buitenlandse toeristen aan te trekken. De Thaise regering blijft aanvullend toerismebeleid implementeren om het aantal toeristen te vergroten en de toeristenindustrie te ondersteunen, voegde Chai eraan toe.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.