Thaise premier leidt Bangkok Pride Festival 2024, met nadruk op LGBTQIAN+-ondersteuning

Nationaal—

Op 31 mei 2024 zat de Thaise premier Srettha Thavisin het Bangkok Pride Festival 2024 voor, georganiseerd door Bangkok Pride en de regering van Bangkok.

Aan het evenement werd deelgenomen door de LGBTQIAN+-gemeenschap, zowel Thais als internationaal, met als hoogtepunt een grote parade op 1 juni langs Rama I Road in Pathumwan.

Bangkok Pride is een historisch evenement dat de inzet en vastberadenheid van verschillende groepen laat zien om het festival naar een mondiaal niveau te tillen en mogelijk toeristen over de hele wereld aan te trekken. Het benadrukte ook het vermogen van Thailand om Bangkok WorldPride 2030 te organiseren.

De parade begon vanaf het Nimibutr-gebouw in het Nationale Stadion en vervolgde langs Rama I Road naar het Ratchaprasong-kruispunt, over een afstand van 2.5 kilometer. Het festival bestond uit vijf hoofdparades en 130 subparades, die de levendige diversiteit van LGBTQIAN+-gemeenschappen lieten zien.

Volgens Thaise nationale media namen veel prominente figuren, waaronder premier Srettha Thavisin, de gouverneur van Bangkok Chadchart Sittipunt, Pheu Thai-partijleider Paetongtarn Shinawatra, Move Forward-partijleider Pita Limjaroenrat en andere opmerkelijke personen, deel aan de parade.

Dat maakte Paetongtarn bekend de Marriage Equality Bill zal binnenkort worden aangenomen onder de regering van Srettha, met brede steun van verschillende politieke partijen en het publiek. Ze benadrukte dat liefde erkend en juridisch ondersteund moet worden.

Daarnaast bespreekt de Pheu Thai Party de rechten van sekswerkers en pleit ze voor basisrechten, waaronder gezondheidszorg en welzijn, voor alle beroepen.

Pita herhaalde soortgelijke gevoelens met betrekking tot de Marriage Equality Bill, die in juli ter behandeling door de raad zal worden overwogen. Hij verklaarde vol vertrouwen dat het wetsvoorstel, met steun van beide partijen, zonder problemen zou worden aangenomen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.