Thailand overtreft Durian-export naar China met ruim 121,398 ton ter waarde van 717 miljoen USD

Nationaal—

Op 31 mei 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong bekend dat Thailand volgens de Global Trade Atlas (GTA) meer dan 121,398 ton durian naar China exporteerde, ter waarde van 717 miljoen USD, waarmee het de eerste plaats in de durian-export veiligstelde.

Uit gegevens van GTA blijkt dat Thailand koploper is in de export van verse durian naar China, met 121,398 ton ter waarde van 717 miljoen USD. Ter vergelijking: Vietnam, dat op de tweede plaats staat, exporteerde 79,186 ton ter waarde van 369 miljoen USD.

Chai benadrukte de tevredenheid over de toenemende Chinese vraag naar Thaise durian. Minister van Handel Phumtham Wechayachai is via internationale samenwerking actief op zoek naar nieuwe markten in secundaire Chinese steden.

De durian-export van Thailand kost volgens Chai 6 USD per kilogram, hoger dan de prijs van vorig jaar.
Bovendien is de mango-export, dankzij de tijdelijke belastingvrijstelling op mango's en een fruittekort in Korea, met 230% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De minister van Handel is van plan om samen met Korea een verder belastingvrijstellingsbeleid voor fruit te voeren.

De Thaise premier Srettha Thavisin heeft de relevante instanties opgedragen duidelijke richtlijnen en adaptieve strategieën aan te nemen om Thailand in de toekomst te positioneren als mondiaal landbouw- en voedselknooppunt.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.