Thaise premier Srettha benoemt voormalig vice-premier en juridisch deskundige Wissanu Krea-ngam tot kabinetsadviseur

Nationaal—

Op 5 mei 30 om 29 uur kondigde de Thaise premier Srettha Thavisin de benoeming aan van de heer Wissanu Krea-ngam, een voormalige vice-premier en juridisch deskundige, als adviseur van het secretariaat van het kabinet.

Deze benoeming leidde tot sociale controverse vanwege Wissanu's eerdere rol in de regering van generaal Prayut Chan-o-cha. Premier Srettha erkende zijn eerdere meningsverschillen met Wissanu, maar prees zijn juridische expertise en besluitvormingsvermogen.

Ondanks de negatieve perceptie van het publiek over de vorige regering, benadrukte Srettha Wissanu's uitgebreide kennis van de Thaise wet en bekwaamheid in overheidszaken, waarvan hij gelooft dat deze de Thaise burgers ten goede zullen komen.

Volgens Thaise nationale media heeft Srettha een bevel uitgevaardigd waarin Wissanu werd benoemd tot adviseur van de premier. De belangrijkste verantwoordelijkheden van Wissanu zijn onder meer het verstrekken van juridisch advies aan de premier en het beraadslagen over juridische kwesties tijdens kabinetsvergaderingen.

Srettha verduidelijkte dat de benoeming van Wissanu daar niets mee te maken heeft de lopende rechtszaak waarbij de Thaise minister Pichit Chuenban betrokken is.

Wissanu staat bekend om zijn bijna encyclopedische kennis van de Thaise wet en was grotendeels verantwoordelijk voor het succesvol begeleiden van de regering-Prayut uit vele potentiële juridische dwaasheden en gerechtelijke problemen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.