Ontsnapte rode kangoeroe uit de dierentuin van Chiang Mai dood aangetroffen nabij de Huai Chang Khian-waterval

Chiang Mai-

Op 29 mei 2024 meldden de lokale media van Chiang Mai dat een rode kangoeroe ontsnapte uit de dierentuin van Chiang Mai en werd opgemerkt door een chauffeur op de weg Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

Een virale video, opgenomen om 7 uur op 50 mei, gaf aanleiding tot bezorgdheid onder internetgebruikers over de veiligheid van de kangoeroe en de potentiële dreiging van zwerfhonden. Er werd gemeld dat de rode kangoeroe een vrouwtje van twee jaar en zes maanden oud was.

Vroeg in de ochtend van 30 mei hadden ruim veertig agenten van de dierentuin van Chiang Mai en het Doi Suthep-Pui Nationaal Park voor de tweede dag te voet gezocht naar de ontsnapte kangoeroe binnen een straal van een kilometer. Sporen van de kangoeroe, inclusief mest en voetafdrukken, waren diep in de Doi Suthep-bossen gevonden, maar het dier bleef op vrije voeten.

Helaas vonden agenten van Chiang Mai om 2 uur de rode kangoeroe dood in een gebied onder de Huai Chang Khian-waterval, 30 kilometer van de dierentuin van Chiang Mai.

Aanvankelijk concludeerden agenten dat de kangoeroe mogelijk per ongeluk in de waterval was gevallen en niet meer naar boven kon klimmen. Volgens agenten van het Nationaal Park zijn er geen sporen van beten of krassen van andere dieren gevonden.

Daarom zullen dierenartsen een autopsie op de rode kangoeroe uitvoeren om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Er is geen verdere informatie over hoe de kangoeroe uit de dierentuin ontsnapte, merkte TPN op.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.