Het Thaise ministerie van Financiën stelt een btw-wijziging voor voor geïmporteerde goederen onder de 1,500 baht

Nationaal—

Op 30 mei 2024 kondigde de heer Chulaphan Amornvivat, vice-minister van Financiën, een voorstel aan van het ministerie van Financiën om de wetten te wijzigen met betrekking tot de inning van de belasting over de toegevoegde waarde (btw) op geïmporteerde goederen met een waarde van minder dan 1,500 baht.

Vice-minister Chulaphan verklaarde dat het wetsvoorstel, dat is goedgekeurd door minister van Financiën Pichai Chunhavajira, tot doel heeft een eerlijker systeem te creëren voor importeurs uit de publieke en private sector, internationale fabrikanten en kleine en middelgrote bedrijven in Thailand.

Dit voorstel wordt volgende week ter behandeling aan het kabinet aangeboden.
In eerste instantie zal de douaneafdeling verantwoordelijk zijn voor het innen van BTW op geïmporteerde goederen met een waarde van minder dan 1,500 baht en het overdragen van de opbrengsten aan de belastingdienst, vergelijkbaar met het huidige proces voor goederen met een waarde van meer dan 1,500 baht.

Daarnaast zal het ministerie van Financiën overwegen om de belastingwetgeving te wijzigen en gesprekken aangaan met exploitanten van onlineplatforms om de directe inning en afdracht van btw aan de belastingdienst te vergemakkelijken.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.