Voormalig Thaise premier Thaksin Shinawatra wordt vervolgd wegens aanklacht tegen Majesteit

Nationaal—

Op 28 mei 2024 meldden Thaise nationale media dat een advocaat die de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra vertegenwoordigde, het kantoor van de procureur-generaal bezocht om uitstel aan te vragen van een hoorzitting die op 9 mei om 29 uur gepland was, in een zaak waarin beschuldigingen van politieke misdaden betrokken waren. op grond van artikel 112, ook bekend als Lese Majeste.

Volgens de advocaat heeft Thaksin naar verluidt COVID-19 opgelopen en hebben artsen hem geadviseerd te rusten en tot 3 juni 2024 onder observatie te blijven.

TPN heeft eerder de zaak van Thaksin besproken, waarbij de nadruk werd gelegd op de aanklachten op grond van artikel 112 van het Wetboek van Strafrecht wegens vermeende misdrijven tegen de monarchie.

Op 9 mei om 00 uur hield het Openbaar Ministerie een persconferentie over de zaak. Dat meldden Thaise nationale media de procureur-generaal had een bevel uitgevaardigd om Thaksin te vervolgen.
Het Openbaar Ministerie kon echter geen aanklacht tegen Thaksin indienen bij de rechtbank, omdat hij niet aanwezig was bij de geplande hoorzitting. De advocaat heeft een verzoek ingediend om de hoorzitting van het bevel van het Openbaar Ministerie uit te stellen tot 25 juni 2024 om 9 uur.

Na de omstandigheden te hebben overwogen, stemde het bureau van de procureur-generaal ermee in om de hoorzitting uit te stellen tot 18 juni 2024, om verdere gerechtelijke procedures mogelijk te maken, aldus de Thaise nationale media.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.