Cannabisvoorstanders verzamelen zich in Bangkok: meer dan 1,000 dienen de People's Cannabis Act in bij de Thaise premier

Nationaal—

Op 28 mei 2024 diende de heer Wisarat Phanprasat, het hoofd van het Western Herbal Community Business Network in Kanchanaburi, samen met meer dan 1,000 cannabissupporters, een ontwerp van de People's Cannabis Act en een petitie in bij de Thaise premier in het bijzijn van de Verenigde Staten. Naties in Bangkok.

Hun voornaamste eis was om zich te verzetten tegen de classificatie van cannabis als een verdovend middel, waardoor cannabis in wezen opnieuw zou worden gecriminaliseerd.

Wisarat, die ook voorzitter is van de Thai Medical Cannabis Industry Community, benadrukte dat zijn netwerk meer dan 450 gemeenschapsbedrijven in heel Thailand omvat. Dit netwerk, een van de grootste in zijn soort in het land, heeft wettelijk toestemming om cannabis voor medische doeleinden te kweken.

In zijn openbare verklaring uitte Wisarat zijn sterke verzet tegen de herclassificatie van cannabis als illegaal verdovend middel. Hij waarschuwde dat een dergelijke stap zou kunnen leiden tot werkloosheid onder Thaise artsen in de traditionele geneeskunde, die voor hun behandelingen afhankelijk zijn van cannabis, in tegenstelling tot moderne artsen die toegang hebben tot andere van cannabis afgeleide medicinale stoffen.

Wisarat benadrukte de aanzienlijke economische toezeggingen van de Cannabis Industry Community, waaronder een MOU ondertekend met de Europese Unie en een investering van meer dan 40 miljoen baht in de cannabissector.

De community omvat ruim 450 ondernemingen met ruim 10,000 leden. Hij investeerde persoonlijk meer dan 2 miljard baht in cannabiskwekerijen, waarbij hij een veertien maanden durend goedkeuringsproces doorliep door de Narcoticacommissie en de FDA om wettelijke toestemmingen voor de cannabishandel te verkrijgen.

Hij benadrukte dat de gemeenschap bereid is te voldoen aan alle overheidsvoorschriften en -criteria. Hij drong er echter bij de regering op aan om hun inspanningen te steunen en beslissende maatregelen te nemen tegen illegaal geïmporteerde cannabistoppen.

Tot slot smeekte Wisarat de regering om het herclassificatievoorstel te heroverwegen, waarbij de nadruk werd gelegd op de economische waarde van cannabis, de steun van de voorstanders ervan en de rechten van degenen die het legaal cultiveren.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.