Ongeval waarbij slaperige bestuurder met 18 wielen betrokken is, leidt tot meerdere doden en gewonden op de snelweg van Pattaya

Pattaya —

Een gruwelijk ongeval, waarbij een 18-wieler met een slaperige bestuurder betrokken was, vond gisterochtend plaats op een snelweg in de buurt van Pattaya, waarbij twee mensen om het leven kwamen en verscheidene anderen gewond raakten.

Het incident vond plaats rond 8 uur op dinsdag 40 mei, op snelweg 28 ingaande richting Pattaya in het subdistrict Nong Pla Lai, district Banglamung, provincie Chonburi. Reddingswerkers van Sawang Boriboon snelden ter plaatse toen ze het rapport ontvingen.

Daar vonden reddingswerkers een vrachtwagen met 18 wielen, die cementplaten vervoerde, en een winkel langs de weg was ingeramd. Het was duidelijk dat de vrachtwagenchauffeur de controle over zijn voertuig had verloren en van de weg was afgeweken voordat hij in botsing kwam met een pick-up, twee motorfietsen, twee elektriciteitsmasten en de winkel. De impact veroorzaakte grote schade aan de voertuigen en de winkel, waardoor het puin over het toneel verspreidde.

Reddingswerkers verleenden medische hulp aan vijf gewonden en bevrijdden de bestuurder van de vrachtwagen met 18 wielen, die vastzat in het wrak. De gewonden werden voor verdere behandeling naar het Banglamung-ziekenhuis vervoerd. Eén vrouw liep ernstige verwondingen op, omdat haar beide benen naar verluidt door de vrachtwagen waren verpletterd.

Bovendien werd gemeld dat twee vrouwen helaas omkwamen bij het ongeval. De overledenen werden geïdentificeerd als de 25-jarige mevrouw Sirinthorn Muangton en een 17-jarig meisje, wier naam niet werd vermeld vanwege haar leeftijd. Beiden waren werknemers in de winkel en ze zaten samen op een motorfiets voor de winkel toen de vrachtwagen tegen hen botste en hun lichamen op gruwelijke wijze verpletterde.

Volgens de eerste rapporten heeft de heer Rung Saengkhamchu, de 50-jarige bestuurder van de 18-wieler, naar verluidt tegenover de politie toegegeven dat hij achter het stuur in slaap was gevallen vanwege een gebrek aan slaap. De man liep slechts lichte verwondingen op. Hij verontschuldigde zich voor de tragedie die hij had veroorzaakt.

De relevante politie onderzoekt de exacte oorzaak van het ongeval en zal naar verwachting de heer Rung aanklagen voor zijn roekeloze handelen.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.