Britse toeristen betrokken bij virale Soi Six-vechtpartij met bewakers gevonden, dienen formele juridische klacht in

Pattaya, Thailand – Bij een viraal incident dat de internationale krantenkoppen heeft gehaald en tot veel speculatie en discussie online heeft geleid, heeft een groep onafhankelijke gecontracteerde bewakers Britse toeristen het afgelopen weekend op brute wijze aangevallen na een woedend dispuut over een wetsvoorstel over de bruisende Soi 6 Pattaya. Volgens de politie van Pattaya heeft de aanval aanleiding gegeven tot ernstige zorgen over de veiligheid en heeft het gezinsvriendelijke imago van de populaire toeristische bestemming aangetast.

In de vroege avond van 24 mei 2024, er brak een confrontatie uit tussen buitenlandse toeristen en een groep gecontracteerde bewakers die toezicht hielden op onafhankelijke lokale bars aan Soi Six, zoals we hier meldden.

De woordenwisseling, die begon als een dispuut over een rekening in een bar, waarbij de slachtoffers agressief en confronterend lijken te worden tegenover het barpersoneel en de beveiliging, waarbij op een gegeven moment zelfs een buitenlandse man een andere klant uit de bar duwde die het leek te proberen. om de situatie te kalmeren, escaleerde het tot fysiek geweld, waarbij de slachtoffers gehavend en gekneusd achterbleven. Het incident werd op video vastgelegd en leidde tot verontwaardiging en veroordeling.

De video wordt in dit artikel niet gedeeld, omdat dit gevoelige kijkers kan beledigen.

Met name beelden van een bewaker die een toerist met geweld tegen het hoofd schopte terwijl hij al op de grond lag nadat hij was geslagen, veroorzaakten verontwaardiging en haalden de krantenkoppen over de hele wereld. De bewaker beweerde dat het slachtoffer hem als eerste had aangevallen, waarbij hij op straat zijn neus brak, waardoor het gevecht begon.

Sommigen speculeerden dat de man ernstig gewond was geraakt, in coma lag of overleden was, maar dat klopte allemaal niet. Het slachtoffer vertelde vandaag aan de politie van Pattaya dat hij erin geslaagd was om grotendeels ongedeerd weg te lopen van het incident en terug te keren naar zijn hotel..

De betrokken man zei zelfs dat hij dezelfde avond nog een keer was gaan drinken in Walking Street.

De slachtoffers die wegliepen van het gevecht werden feitelijk vastgelegd op camerabeelden die enkele dagen eerder aan Pattaya News waren vrijgegeven.

Pol. Kolonel Navin Teerawit, hoofd van het politiebureau van Pattaya City, heeft persoonlijk leiding gegeven aan het onderzoek. De politie kon de daders snel aanhouden die zich vervolgens verontschuldigden voor hun daden maar de politie van Pattaya had getuigenissen van de slachtoffers nodig om juridische stappen te ondernemen en heeft de afgelopen dagen naar hen gezocht en hen online via PR-verklaringen aangemoedigd om de politie te ontmoeten om formele juridische klachten in te dienen.

Het slachtoffer van het hoofdschoppen, door de politie van Pattaya geïdentificeerd als de heer Bryce Mahoney, een 42-jarige Britse staatsburger, ontmoette vandaag, 29 mei 2024, eindelijk de politie, samen met een man die hij zijn broer noemde, maar het was onduidelijk als er sprake was van bloedverwantschap, betrokken bij het incident. Ze ontmoetten de politie vanavond rond 6 uur op het politiebureau van Pattaya nadat ze met succes waren gevonden door wetshandhavers van Pattaya en het Royal Thai Army Regiment 00, die was gevraagd om te helpen bij het lokaliseren van de mannen. De heer Mahoney is een toerist en mag wettelijk tot 2 juni in Thailand verblijven, voegde kolonel Navin toe.

De heer Mahoney vertelde over de gebeurtenissen die tot de aanval hadden geleid en vertelde de politie dat hij en zijn vrienden zijn verjaardag hadden gevierd in een bar aan Soi Six. De heer Mahoney gaf toe dat hij dronken was en de hele middag alcohol had gedronken en bevestigde dat een geschil over de drankrekening escaleerde in een gespannen verbaal conflict met het barpersoneel, dat de beveiliging belde, wat de heer Mahoney en zijn vrienden alleen maar verder verergerde, wat vervolgens culmineerde bij fysiek geweld op straat voor de bar.

De heer Mahoney heeft nu officieel een klacht ingediend bij de opsporingsfunctionarissen van de politie van Pattaya, waarin hij juridische stappen eist tegen de bewakers die betrokken waren bij de aanval op hem. Zijn verwondingen omvatten blauwe plekken in het gezicht en het hoofd maar hij raakte niet ernstig gewond en had geen ziekenhuisbehandeling nodig, aldus Mahoney. Na een kort bezoek aan zijn hotel na het gevecht, zoals gezegd, zei de heer Mahoney dat hij daarna zonder problemen meer ging drinken op Walking Street.

Ondertussen heeft een van de vrienden van de heer Mahoney ervoor gekozen de misdaad niet te melden of zichzelf te identificeren vanwege veiligheids- en privacyoverwegingen, en is naar verluidt niet langer in Pattaya. Aangenomen wordt dat dit de man is die op video te zien is terwijl hij een andere klant uit de bar duwt vóór de confrontatie met de bewakers.

Volgens kolonel Navin opereerde de gecontracteerde veiligheidsgroep die verantwoordelijk was voor de aanval intussen onafhankelijk, zonder enige officiële goedkeuring of training van Pattaya City. Ze waren niet direct verbonden met een bar of groep, zei kolonel Navin, en de aannemers schonden het beleid van de Thaise overheid. Als gevolg hiervan zal de groep onafhankelijke bewakers ook hiervoor juridische stappen ondernemen, zei kolonel Navin.

De politie van Pattaya zet het onderzoek voort en er kunnen aanvullende aanklachten tegen de daders worden ingediend. Het is op dit moment onduidelijk of de slachtoffers te maken zullen krijgen met tegenaanklachten, zoals het naar verluidt duwen van een andere klant uit de bar of het naar verluidt breken van de neus van een van de bewakers.

De politie van Pattaya benadrukte ook dat als een toerist een probleem heeft met een rekening, in plaats van te proberen de kwestie met het personeel of de beveiliging te bespreken of te bespreken, de toeristenpolitie op 1155 te bellen als een onpartijdige partij om te komen helpen met een situatie. Kolonel Navin zei dat de politie zo snel mogelijk zou reageren op verzoeken om hulp bij geschillen over wetsvoorstellen.

The Pattaya News zal u op de hoogte blijven houden van dit verhaal naarmate er meer informatie wordt vrijgegeven.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/