Thailand wil de economie stimuleren met Pride Month-evenementen en richt zich op LGBTQ+-toeristen

Nationaal—

Op 26 mei 2024 maakte de Thaise regeringswoordvoerder Chai Watcharong bekend dat premier Srettha Thavisin het belang van sociale diversiteit benadrukte, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, nationaliteit of sociale status.

Thailand is daarom bereid om in juni 2024 talloze Pride Month-evenementen te organiseren.

In lijn met het Thaise overheidsbeleid om gelijkheid te ondersteunen, maakt Thailand zich op om de Pride Month te vieren en internationale toeristen te verwelkomen als een toeristische hub en een Pride Friendly-bestemming. De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil Thailand positioneren als een van de beste LGBTQ+-vriendelijke bestemmingen, door toeristische netwerken uit te breiden om LGBTQ+-toeristen uit de hele wereld aan te trekken.

De LGBTQ+-gemeenschap vertegenwoordigt kwaliteitstoeristen met een hoog bestedingspotentieel, die vaak reizen en langer blijven dan gewone toeristen, aldus de TAT. Volgens de woordvoerder van de TAT-regering kan deze demografische groep de marktkansen aanzienlijk vergroten en waarde toevoegen aan Thaise producten en diensten.

Uit gegevens van LGBT Capital blijkt dat Thailand in 2023 wereldwijd op de vierde plaats stond wat betreft het genereren van de hoogste inkomsten uit de LGBTQ+-gemeenschap. De TAT schat dat meer dan 4 mensen zullen deelnemen aan verschillende Pride Month-evenementen, wat een economische impact zal genereren van minstens 860,000 miljard baht.

TAT zal, in samenwerking met de particuliere sector, verschillende Pride-evenementen organiseren: het Colourful Pride Festival in Chiang Mai van 25 mei tot 30 juni, het Bangkok Pride Festival 2024 van 31 mei tot 4 juni, en het Pride Nation Samui International Pride Festival van 24 tot 29 juni. Pattaya zal op 8 en 22 juni meerdere grote evenementen organiseren, evenals kleinere evenementen gedurende de maand.

Premier Srettha zal ook deelnemen aan de Bangkok Pride Parade 2024, waarmee hij zijn inzet voor sociale diversiteit en gelijkheid onderstreept. Bovendien steunt hij de poging van Thailand om in 2030 het World Pride-evenement te organiseren.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.