Vice-premier Anutin Charnvirakul benadrukt de grootste inbeslagname van illegale e-sigaretten te midden van toenemende zorgen

Nationaal—

Op 24 mei 2024 hield de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, samen met relevante instanties, een persconferentie waarin hij details gaf over een inval in een illegaal magazijn voor e-sigaretten in Krathum Baen, Samut Sakhon. Bij de operatie werd smokkelwaar ter waarde van ruim 100 miljoen baht aan het licht gebracht.

Thaise nationale media meldden dat de politie eerder zes e-sigarettenwinkels had aangevallen die hun producten illegaal verkochten in de buurt van scholen en universiteiten in Salaya, Nakhon Pathom. Dit aanvankelijke optreden leidde tot verder onderzoek en de daaropvolgende inval in het grote magazijn, waar een enorme inventaris van e-sigaretten en aanverwante apparatuur was gehuisvest.

Anutin benadrukte dat de politie van Krathum Baen, met steun van andere instanties, deze belangrijke operatie heeft gelanceerd, wat de grootste inbeslagname van illegale producten onder zijn toezicht markeert.

Anutin benadrukte dat veel ouders en voogden hun zorgen hadden geuit over de verspreiding van e-sigaretten in de buurt van onderwijsinstellingen. De moderne e-sigaretten zijn verkrijgbaar in verschillende verleidelijke modellen, smaken en functies, wat een groeiend probleem vormt.

Als minister van Binnenlandse Zaken gaf Anutin de relevante instanties de opdracht om deze problemen aan te pakken, waarbij hij de noodzaak benadrukte van uitgebreide inspanningen om de verkoop van e-sigaretten in de buurt van scholen te beteugelen. Hij onderstreepte het belang van samenwerking in alle sectoren om illegale stoffen, lokale invloedrijke figuren die betrokken zijn bij misdaad, illegale vuurwapens en andere illegale activiteiten, waaronder de distributie van e-sigaretten, te bestrijden.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.