Thaise Meteorologische Afdeling maakt bekend dat Thailand vanaf 20 mei officieel het regenseizoen is ingegaan

FOTO: Matichon

Nationaal—

Op 12 mei 00 om 21 uur maakte de Thaise Meteorologische Afdeling bekend dat Thailand vanaf 2024 mei officieel het regenseizoen ingaat.

Volgens Thaise nationale media ondertekende mevrouw Kanwee Sitthicheapak, de directeur-generaal van de Meteorologische Afdeling, een aankondiging waarin stond dat Thailand zijn zomerseizoen had beëindigd en vanaf 20 mei 2024 het regenseizoen was ingegaan.

Dit was te wijten aan het feit dat de hogere regio's van Thailand gedurende drie opeenvolgende dagen te maken kregen met dichte regenval die meer dan 60% van het gebied besloeg. Bovendien verschoven de winden op het hoogste niveau op een hoogte van ongeveer 1.5 kilometer van richting naar het zuidwesten, waardoor vocht uit de Andaman Zee voortdurend het gebied van Thailand bedekte.

Ondertussen waren de winden op het hoogste niveau op een hoogte van ongeveer 10 kilometer van richting naar het oosten verschoven, wat duidde op het begin van het regenseizoen in Thailand voor dit jaar.

Het weer zou zorgen voor regenval die meer dan 60% van het gebied bestrijkt, vooral in de hogere regio's van Thailand. Het regenseizoen zou naar verwachting medio oktober 2024 eindigen, terwijl de regenval in de zuidelijke regio tot medio januari 2025 zou aanhouden.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.