Overstromingen in Pattaya veroorzaken gedeeltelijke instorting van wegen op derde weg

Pattaya —

Zware regenval veroorzaakte overstromingen in verschillende delen van Pattaya op de middag van 21 mei 2024. De regen veroorzaakte ook een gedeeltelijke weginstorting op Third Road nabij Hollywood Disco en New Season 88 in Noord-Pattaya.

Een video van de instorting en overstroming is HIER te zien op ons YouTube-kanaal.

De stortbui, die de hele dag aanhield, zorgde ervoor dat het waterpeil op verschillende plaatsen tussen de 10 en 70 centimeter steeg.

Getroffen gebieden waren onder meer de spoorweg tussen Soi Wat Thammasammakhi en Soi Khao Talo, Sukhumvit Road in Zuid-Pattaya, het kruispunt Phaniat Chang en het kruispunt Mum Aroi. Deze gebieden zijn doorgaans gevoelig voor overstromingen.

Het overstromingswater maakte het onbegaanbaar voor motorfietsen en kleine auto's, maar het water trok zich snel terug en keerde terug naar een normaal niveau, schijnbaar dankzij het nieuwe afvoersysteem van de stad. Nadat het water zich had teruggetrokken, merkten bewoners in de buurt van Hollywood Disco en New Season 88 in Noord-Pattaya echter dat het oppervlak van de Third Road beschadigd was. Er werd aangenomen dat de waterdruk en erosie ervoor zorgden dat het wegdek over een traject van 10 meter ongeveer 5 centimeter zakte.

Er vielen geen gewonden en er raakten geen voertuigen beschadigd dankzij de snelle reacties van omwonenden en relevante autoriteiten.

Gelukkig waren er geen gewonden. Omwonenden waarschuwden ambtenaren van de stad Pattaya om de schade te herstellen.

Het technische team van Pattaya City en andere relevante instanties inspecteerden de weg en sloten deze af voor verkeer. Ze zijn momenteel bezig met het repareren van het beschadigde oppervlak, waarbij ze gebruik maken van graafmachines om de grond onder het wegdek gelijk te maken en de weg opnieuw te asfalteren. De verwachting is dat de weg binnenkort weer open gaat voor het verkeer.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.