Thaise premier ontmoet F1-bestuurders om de organisatie van de Grand Prix in Bangkok te bespreken

nationaal —

De Thaise premier Srettha Thavisin had een ontmoeting met Formule 1-bestuurders in Bologna, Italië, om de mogelijkheid te bespreken dat Thailand in de toekomst een Grand Prix-race zou organiseren. De bijeenkomst vond plaats tijdens Srettha's officiële bezoek aan Italië op 19 mei 2024.

De Formule 1 is 's werelds beroemdste autosportserie, met races in 21 landen op vijf continenten. Het FIA Formule 2024 Wereldkampioenschap 24-seizoen loopt momenteel van februari tot december en omvat in totaal XNUMX races.

Tijdens het bezoek uitte premier Srettha de interesse van Thailand in het organiseren van een Formule 1-race met F1-managers. Hij geloofde dat een dergelijke gebeurtenis aanzienlijke voordelen voor het land zou opleveren.

De premier merkte ook op dat hij er vertrouwen in had dat Thailand een indrukwekkende prestatie zou leveren vanwege zijn mankracht, faciliteiten en de vriendelijkheid van het Thaise volk.

“De Thaise regering heeft er vertrouwen in dat Thailand klaar zal zijn om het racecircuit zo snel mogelijk te bouwen, in 2027 of uiterlijk in 2028. De belangrijkste sponsor zal waarschijnlijk PTT PCL (het nationale energieconglomeraat van Thailand) zijn, vergelijkbaar met hoe Petronas de sponsor was. toen Maleisië gastheer was van de race”, zei de premier.

Er was geen onmiddellijke publieke reactie van F1-bestuurders, maar premier Thavisin bleef zelfverzekerd en optimistisch.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Pattaya News in 2024!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.