Thaise Nationale Parkenafdeling onderzoekt met lijger geschilderde tijgerwelp gevonden in Chachoengsao wegens juridische overtredingen

Chachoengsao—

Op 17 mei 2024 gaf de heer Atthaphon Charoenchansa, de directeur-generaal van de Thaise Nationale Parken, Dierenbescherming en Plantenbeschermingsafdeling, opdracht aan relevante instanties om de zaak van een loslopende tijgerwelp in Bang Pakong, Chachoengsao, te onderzoeken. .

Volgens Atthaphon werden officieren van het Nationaal Park naar een boerderij gestuurd eerder verklaarde een eigenaar van de welp de eigendom van de welp nadat deze los was gegaan en op 16 mei door de lokale bevolking van Bang Wua was opgemerkt.

De eigenaar, wiens naam door de agenten werd verborgen, onthulde publiekelijk dat de welp een lijger was, een hybride nakomeling van een tijger en een leeuw. Volgens Atthaphon zou het lijgerwelp als tijger zijn geschilderd voor filmproductie in Chachoengsao.

De officieren van het Nationaal Park waren echter niet overtuigd en merkten op dat het inderdaad om een ​​tijgerwelp ging. Als reactie op het incident hebben relevante instanties het welp onderzocht en er werd vastgesteld dat er geen microchip-implantaat of juridische documentatie was om zijn identiteit te bewijzen, zei Atthaphon.

Als gevolg hiervan moesten de officieren van het Nationaal Park een verder onderzoek instellen, wat leidde tot mogelijke inbeslagname en juridische stappen tegen de eigenaar. De genoemde welp stond op het punt om naar officieren van het Nationaal Park te worden gestuurd, zei Atthaphon.

De eigenaar beweerde dat de welp een lijger was in plaats van toe te geven dat het een tijger was, omdat de eigenaar bang was voor juridische stappen. De boerderij was geregistreerd en had wettelijke toestemming om tijgers te houden, maar de agenten van het Nationaal Park zouden alle dieren op de boerderij onderzoeken om te zien of ze wettelijk waren toegestaan ​​of niet.

Atthaphon zei dat tijgers en leeuwen, gecontroleerde dieren, op een CITES-lijst staan ​​die onder toezicht moet staan ​​van het National Park Department met betrekking tot het importeren, exporteren, verzorgen en verplaatsen van dieren. Hen.

Lijgers stonden echter niet op de CITES-lijst omdat het geen gecontroleerde dieren waren. Atthaphon heeft naar verluidt opdracht gegeven aan relevante instanties om informatie over juridische zaken te bestuderen en meningen voor alle sectoren te openen rond het toevoegen van lijgers aan de lijst. Hoe dan ook, het dier in kwestie was in dit geval een tijger.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.