Thaise regering waarschuwt voor plotselinge overstromingen en zware regenval in 26 provincies van 18 tot 25 mei

Nationaal—

Op 17 mei 2024 verklaarde de heer Karom Phonphonklang, de Thaise vice-regeringswoordvoerder, dat de regering het publiek had gewaarschuwd waakzaam te zijn voor plotselinge overstromingen en afvoer van 18 tot 25 mei.

Volgens het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) zouden 26 provincies met een hoog risico, waaronder 11 in de noordelijke regio, 4 in de centrale regio en 11 in de zuidelijke regio, mogelijk getroffen kunnen worden.

Op 18 mei publiceerde de Thaise Meteorologische Afdeling een weersvoorspelling voor de periode van 20 tot en met 23 mei, waaruit bleek dat de zuidwestelijke moesson die de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, sterker zou worden.

Bovendien zou een lagedrukcel van 22 tot 26 mei de Mataban-golf in Myanmar bestrijken en er werd verwacht dat deze zou intensiveren, wat zou resulteren in meer regenval en zware regenval in sommige delen van Thailand.

Er zou zeer zware regen vallen in sommige gebieden van het westelijke deel van de noordelijke en centrale regio's, evenals aan de westkust van de zuidelijke regio.

Het publiek werd geadviseerd voorzichtig te zijn met zware tot zeer zware regenval en opgehoopte regen, die plotselinge overstromingen en afstroming zouden kunnen veroorzaken, vooral in uitlopers in de buurt van waterwegen en laaggelegen gebieden.

De wind en golven in de Andaman Zee en de Golf van Thailand zouden van 21 tot 26 mei sterker worden. In de bovenste Andamanse Zee zouden de golven twee tot drie meter hoog zijn en tijdens onweersbuien meer dan drie meter hoog.

In de lagere Andamanse Zee zouden de golven ongeveer twee meter hoog zijn en tijdens onweersbuien meer dan twee meter hoog. In de Golf van Thailand zouden de golven één meter hoog zijn, en offshore één tot twee meter hoog, met golven van meer dan twee meter bij onweersbuien.

Zeilers in de bovenste Andamanse Zee moeten afzien van zeilen, terwijl zeilers in de lagere Andaman Zee en de Golf van Thailand voorzichtig moeten zijn en zeilen in gebieden met onweersbuien moeten vermijden.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.