Tijgerwelp gespot en gevangen in het dorp Bang Pakong, naar het Conservation Office gestuurd voor zorg

Chachoengsao—

Op 3 mei 30 om 16 uur ontvingen de politieagenten van Bang Pakong een rapport dat er een tijgerwelp was gesignaleerd in het Bang Wua-subdistrict, Bang Pakong, Chachoengsao.

Volgens het politierapport meldde de 23-jarige Thanaphon, zonder dat zijn achternaam was opgegeven, bij de politie dat hij een tijgerwelp voor zijn huis had gevonden. Reddingsteams en lokale bewoners probeerden het dier weg te jagen naar een open gebied.

De reddingsteams vertelden aan de lokale media van Bang Pakong dat de tijgerwelp de lokale bevolking aanviel, en sommigen van hen renden weg om afstand te houden.

De reddingsteams probeerden kleding te gebruiken om het tijgerwelp te vangen, omdat het gefrustreerd raakte en mensen begon te bijten die in de buurt kwamen, aldus de reddingsteams.

Als gevolg hiervan waren de reddingsteams uiteindelijk in staat het tijgerwelp te vangen en waren ze van plan het naar het Conservation Area Administration Office 2 in Sriracha, Chonburi te sturen voor verdere verzorging.

De heer Chayanon, 21, vertelde de reddingsteams dat hij en Thanaphon naar verluidt naar huis waren gegaan en een onbekend dier hadden gevonden waarvan hij eerst dacht dat het een hond was, maar het bleek een tijgerwelp te zijn. Chayanon en Thannaphon gingen vervolgens het huis binnen en meldden het verhaal voor hulp bij de politie.

Op 16 mei maakte de heer Atthaphon Charoenchansa, de directeur-generaal van de Thaise Nationale Parken, Dierenbescherming en Plantenbeschermingsafdeling, publiekelijk bekend dat een persoon, wiens identiteit geheim werd gehouden, beweerde dat er een welp op een boerderij werd gehouden. 

De officieren van het Nationaal Park zouden grondig onderzoeken of het bezit van de welp legaal is, in overeenstemming met de Thaise wetten. Interessant genoeg beweerde de eigenaar dat de welp een lijger was, een hybride nakomeling van een tijger en een leeuw, merkte Atthaphon op.

Atthaphon legde uit dat de wet niet specifiek betrekking heeft op lijgers, aangezien het noch tijgers noch leeuwen zijn. De functionarissen van het Nationaal Park zullen verder onderzoek doen om de claim te verifiëren, omdat deze een gevaar zou kunnen vormen voor zowel de eigenaar als de lokale gemeenschap, concludeerde Atthaphon.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.