UPDATE: Opnieuw een Zuid-Koreaanse verdachte van ontvoering en moord gearresteerd in Cambodja

Pattaya —

Een andere verdachte in de gruwelijke ontvoerings- en moordzaak van een Zuid-Koreaanse man in Pattaya werd op 14 mei door de Cambodjaanse autoriteiten gearresteerd.

Eerst ons vorige verhaal:

De Zuid-Koreaanse politie heeft een van de verdachten in hun thuisland gearresteerd in verband met de brute ontvoering van en moord op een Zuid-Koreaanse man wiens lichaam gedumpt werd in een stuwmeer in Pattaya.

Nu voor onze update:

Pol. Generaal-majoor Noppasin Poolsawat, plaatsvervangend commandant van het Thai Metropolitan Police Bureau, gaf dinsdag een update over de zaak van de moord op de 34-jarige Zuid-Koreaanse staatsburger Eui Jong Roh. De heer Roh werd afgelopen weekend gevonden in een met beton gevuld vat en gedumpt in een reservoir in Pattaya.

Volgens Pol. Generaal-majoor Noppasin, de Cambodjaanse politie, heeft dinsdag een andere verdachte van het incident aangehouden, geïdentificeerd als de heer Lee Yong Jin, in een woning in Phnom Penh, Cambodja. De heer Lee ondergaat momenteel het proces van uitlevering aan Zuid-Korea.

De heer Lee was de tweede verdachte na de arrestatie van zijn vermeende medeplichtige, de heer Lee Roun, zondag in Zuid-Korea. Roun heeft alle beschuldigingen ontkend, Yong Jin heeft nog geen verklaring of pleidooi afgelegd.

Bovendien heeft Pol. Generaal-majoor Noppasin onthulde dat de identiteit van het lichaam dat in het vat werd gevonden stevig is bevestigd als de heer Eui Jong Roh. Zijn zus, die het lichaam identificeerde, bevestigde de identiteit op basis van de kenmerkende littekens op zijn linker- en rechterwenkbrauwen, een litteken op zijn linkerbeen en een moedervlek op zijn rug.

Forensische artsen hebben de identiteit van de overledene ook bevestigd door middel van DNA-onderzoek, waarbij het DNA van het slachtoffer overeenkwam met dat van zijn vader. Een officieel rapport wordt naar verwachting vandaag vrijgegeven.

De Thaise politie wacht op de officiële resultaten om verder te gaan met het aanvragen van officiële arrestatiebevelen voor de drie Zuid-Koreaanse verdachten, officieel geïdentificeerd als Lee Roun, Lee Yong Jin en Kim Hyung Kwan, die nog op vrije voeten zijn en waarschijnlijk in een nabijgelegen Zuid-Aziatisch land verblijven. Ze worden beschuldigd van moord met voorbedachten rade, onwettige detentie en het verbergen van een lijk.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Tips@ThePattayanews.com

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.