Pattaya Cricket Club geeft Bangkok Blues CC de Blues in de finale van de Bangkok Cricket League

Pattaya —

De finale werd gespeeld op een zonnig en zeer heet AIT-terrein op zondag 12 mei 2024. PCC was boordevol vertrouwen nadat ze Asian Stars de dag ervoor hadden onderworpen aan een uitgebreide pak slaag en BBCC had er vertrouwen in dat ze alle 13 wedstrijden had gewonnen en PCC ditmaal twee keer had verslagen. seizoen. Een overwinning voor PCC zou poëtische rechtvaardigheid zijn, aangezien PCC door een dergelijke overwinning vorig jaar tweede werd.

PCC werd versterkt door de terugkeer van Luke Stokes, vers van zijn overwinning in de Premier League met The Southerners, en dus was er een goede mix van tempo, spin en slagwerk binnen het team.
Andy Emery voerde de toss uit met Shantanu Tambe, getuige de umpires Tauseef Khalid en Robin John, die werd gewonnen door BBCC die besloot als eerste te bowlen. Luke pakte zijn gebruikelijke nummer 1-plek en Roshan Perera schoof op naar nummer 2 om het tempo van Vivek Yadav aan te kunnen.

De eerste paar overs begonnen goed voor PCC, want ze scoorden 14 van een gedeeltelijke over van Mohnish. Hij bowlde een volledige worp naar Luke, die werd teruggedreven naar de bowler die hem bijna ving, maar het uiteinde van zijn vinger spleet en ziekenhuisbehandeling nodig had. De bal ging nog steeds naar een 4. PCC scoorde met een constante 6 runs per over toen Luke geacht werd uit te zijn, betrapt voor 18 langs de beenzijde door de keeper, Kamlesh Singh, na Pradeep Maurya's eerste over. Ondertussen was Roshan gestaag aan het malen totdat Mohnish terugkeerde naar de aanval.

Een no ball 6 en een grens 4 resulteerden waardoor de score verder omhoog ging. Ajay Tak werd ingeschakeld om zijn zeer langzame dibbley dobblers in de 12 over te bowlen, en zijn 2nd over bracht beloningen met zich mee toen Roshan over het wicket danste en werd verrast door Adnan Michael voor een respectabele 33, 88 voor 2 uit 14 overs. De drankjes werden vroeg genomen en Jainish Parikh verving Roshan. Ajay ging door met spin, maar Kamlesh werd vervangen door tempo van Mohammed Umar.

Jainish had 2 bereikt toen hij werd gedropt op de long-on-grens bij Ajay en dit bleek een ernstig kostbare fout te zijn. Ryan had een ambulante 28 bereikt uit 37 ballen toen een bal de grens niet helemaal bereikte en de veilige handen van Rakesh Yadav vond, 115 voor 3 bij 17 overs. Op dit punt kwam Jainish op gang en viel de meeste bowlers aan met grens 6s, terwijl hij korte steun kreeg van Andre Human (13), Habby Singh (6), Preet Singh (5) en Andy (2). De wickets werden allemaal ingenomen door vangsten in de diepte en gedeeld door Mohammed, Pradeep, Kamlesh en Shantanu.

Met nog maar 2 overs te gaan en de score op 168, vertrok Andy na de eerste bal van de over die Ben Walter in de plooi bracht. Met 3 grens 4's en een 6, samen met de 6 van Jainish, leverden de laatste 2 overs 32 runs op van Pradeep en Shantanu. PCC eindigde met 200 voor 7 in 25 overs met Jainish 51 niet uit en Ben 22 niet uit. Dit was een verdedigbare score en zou zelfs voor de Bangkok Blues een uitdaging vormen.


Zoals gewoonlijk opende BBCC hun slagbeurt met Vidit Mishra en Abdul Rehman die tegenover Ryan Driver en Andre Human stonden. Vidit begon goed met een grens 4, maar zijn geluk verdampte bij de volgende bal toen Ryan de bal wegschoof voor een voorsprong en goed werd opgevangen door Ben bij slip. De eerste bal van Rakesh Yadav werd beoordeeld als LBW en hij was uit op een gouden eend, 2 voor 6 en een droomstart voor PCC.

Ryan's tweede over bracht meer ellende voor BBCC met zich mee dan zijn 4th bal had Shantanu halverwege gevangen door Luke voor 11, 19 voor 3 in de 3rd over. BBCC kende een korte heropleving in termen van het niet afwerpen van wickets, maar de vereiste runrate steeg langzaam naarmate de overs vorderden. Abdul had het geluk om te overleven zolang hij dat deed, want hij werd twee keer door Jainish gedropt. Andre, Preet en Ryan bleven Abdul en Kamlesh onderdrukken totdat er een doorbraak plaatsvond in de 11th voorbij, Ben's eerste, toen Kamlesh door Habby Singh werd betrapt op de diepe mid-wicketgrens voor 14, 58 voor 4. Dit veroorzaakte een catastrofale ineenstorting en de slechte scorer (ik) vond het moeilijk om bij te blijven.

Als eerste ging Pradeep voor 1, gevangen door Roshan op Ben en twee ballen later werd Abdul uiteindelijk op de grens gepakt door een uitstekende vangst van Luke voor 2, maar Ben was nog niet klaar met BBCC en bowlde Adnan voor een gouden eend voor een uitstekende meer dan 21 voor 3. BBCC was erg stil en erg blauw rond de kieuwen geworden bij 1 voor 64 in de 7th over.

Mohnish pakte de plooi met zijn verbonden vinger en zorgde voor zijn persoonlijke weerstand, maar hij kon geen vrienden houden. Om de blessure nog erger te maken en nog meer pijn te veroorzaken, nam Steve Christie het wicket van Vivek voor 1 run, via een geweldige vangbal van Luke op de grens, waarbij hij met één hand dook, 65 voor 8. Monish bleef zich verzetten, maar Mohammed Umar vertrok al snel voor 3, betrapt door Ryan-chauffeur bij de bowlingbaan van Terry Paiva.

Ajay Tax was de laatste man die binnenkwam en blokkeerde alles wat hij kon terwijl Monish scoorde. Uiteindelijk raakte het geluk van Mohnish op en werd hij in de 22 gebowldnd over door Steve voor een solide 38, maar het was niet genoeg en BBCC was allemaal uitgeschakeld voor 108 en verslagen met 92 runs. Ben was Man of The Match met 3 overs 4 voor 10, 22 not out en 1 catch.


PCC was de hele dag fantastisch met bowlen met 5 runs per over, uitstekend werk in het veld en voortreffelijke vangsten. Er was wraak genomen en PCC verdiende voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioenen van de BCL Division A.
PCC wil graag hun sponsors, de Outback Bar, de Magic Bar en de Pattaya Sports Club bedanken voor hun steun en hulp.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.