Buitenlands bedrijf bespreekt de bouw van een internationale Chinese school in Pattaya

Pattaya —

De burgemeester van Pattaya, de heer Poramase Ngampiches, verwelkomde vertegenwoordigers van AKD International Inc. uit Canada om de mogelijke vestiging van een internationale Chinese school in de stad te bespreken.

De bijeenkomst vond plaats in het stadhuis van Pattaya op de avond van 13 mei 2024.

AKD International Inc. uit Canada is een onderwijsinstelling opgericht in 1994 met hoofdkantoor in Toronto, Canada. Momenteel bezit en exploiteert het bedrijf 28 scholen en 2 universiteiten in China, met meer dan 10,000 studenten en 30,000 afgestudeerden.

Volgens de aankondiging van de stad heeft het bedrijf de status van Pattaya als mondiale toeristische bestemming erkend en het educatieve potentieel ervan gezien.

Daarom stuurde het bedrijf zijn vertegenwoordigers om zijn interesse in de oprichting van een internationale Chinese middelbare school in de stad met de burgemeester te bespreken. De school streeft ernaar studenten uit China aan te trekken en tegelijkertijd Thaise en internationale studenten te verwelkomen.

Burgemeester de heer Poramase sprak zijn dank uit aan AKD International Inc. uit Canada voor het erkennen van de sterke punten van Pattaya als een belangrijke toeristische bestemming en een educatief centrum. Hij erkende ook de interesse van het bedrijf om Pattaya te selecteren als locatie voor de voorgestelde internationale school.

De burgemeester benadrukte echter dat het oprichten van een nieuwe school, in tegenstelling tot een overname, een duidelijk onderwijsmodel en curriculum vereist. Hoewel Pattaya niet de bevoegdheid heeft om rechtstreeks toestemming te verlenen voor de bouw van scholen, bood de burgemeester advies aan de vertegenwoordigers van het bedrijf en suggereerde dat zij rechtstreeks zouden samenwerken met het Thaise Ministerie van Onderwijs. Bovendien raadde hij het bedrijf aan verder advies in te winnen bij de Rugby International School over het opzetten van een grootschalige internationale school in Thailand.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Tips@ThePattayanews.com

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.