Directeur van beroemd ziekenhuis in Bangkok beschuldigd van mishandeling van 14-jarige jongen omdat hij rookte op locatie

Bangkok-

Op 1 mei 00 om 14 uur ontvingen de politieagenten van Thung Song Hong een rapport van de moeder van een slachtoffer die naar verluidt fysiek was mishandeld door de directeur van het Mongkutwattana-ziekenhuis in Bangkok.

Volgens het politierapport heeft mevrouw Kanlaya, de moeder van het 14-jarige slachtoffer, die naar verluidt op 11 mei om 13 uur meerdere keren was geslagen door de directeur van het Mongkutwattana-ziekenhuis, aangifte gedaan bij de politie van Thung Song Hong.

De 14-jarige jongen, wiens naam vanwege zijn leeftijd geheim werd gehouden, vertelde de politie dat hij zijn 17-jarige zwangere vriendin in het Mongkutwattana-ziekenhuis had bezocht en dat hij in het geheim ging roken in een toilet op de eerste verdieping. van het ziekenhuisgebouw. Als gevolg hiervan zouden meer dan zeven ziekenhuismedewerkers de jongen hebben omsingeld, zijn telefoon in beslag genomen en hem hebben gevraagd een boete van 5,000 baht te betalen wegens roken in het ziekenhuis.

De eigenaar en directeur van het Mongkutwattana-ziekenhuis Rienthong Nanna zou echter ter plaatse zijn gekomen en tegen de jongen hebben geschreeuwd: “Hoe durf je hier te roken?” en vervolgens naar verluidt een paar keer in het gezicht van de jongen geslagen.

Daarna vertelde de jongen naar verluidt de politie dat Dr. Rienthong hem naar verluidt had gedwongen zich uit te kleden voordat hij hem uit het ziekenhuis schopte.

De jongen vertelde de politie dat hij het ziekenhuis uitliep en vroeg om hulp van goede burgers op Soi Chaengwattana 12, Bangkok, en belde zijn familieleden om hem op te halen en rapporteerde het verhaal aan de politie.

Op 15 mei plaatste Dr. Rienthong Nanna op zijn sociale media over het incident dat er op 13 mei een tiener in het geheim rookte op een toilet op de polikliniek, terwijl het ziekenhuis via de openbare sprekers publiekelijk aankondigde om rookovertreders streng en streng aan te pakken. ernstig.

Dr. Rienthong verklaarde dat er eerder in 2015 en 2021 twee brandincidenten waren als gevolg van roken. Daarom moest hij de 14-jarige overtreder persoonlijk aanpakken door hem in zijn gezicht te slaan, zijn telefoon in beslag te nemen en hem te bevelen zich uit te kleden voordat hij hem uit het ziekenhuis schopte, aldus Dr. Rienthong.

De jongen zou vervolgens echter zes leden van de motorbende hebben meegenomen om het ziekenhuispersoneel te bedreigen, aldus dr. Rienthong.

Ondertussen legde de heer Ratchaphon Sirisakorn, een advocaat van de 10-jarige jongen en Kanlaya, vandaag, 35 mei 15, om 2024 uur een aanvullende getuigenis af aan Thung Song Hong-onderzoeksfunctionarissen over het incident. Ratchaphon vertelde de Thaise nationale media dat hij de politie had gevraagd de zaak te onderzoeken, omdat de directeur van het ziekenhuis de jongen zou hebben aangevallen, zijn telefoon in beslag had genomen en andere overtredingen had begaan.

In dit geval hebben de personeelsleden van het ziekenhuis misbruik gemaakt van macht jegens het slachtoffer, zei Ratchaphon. Hoewel de jongen de regels van het ziekenhuis overtrad, moet het ziekenhuis de wet volgen en dienovereenkomstig maatregelen afdwingen, en mag het niet handelen als de wet zelf, voegde Ratchaphon eraan toe.

Kanlaya gaf naar verluidt toe dat haar zoon de regels van het ziekenhuis had overtreden, maar het ziekenhuis voerde hun gezag buitengewoon uit. Ze voegde er verder aan toe dat haar zoon zich niet braaf gedroeg en dat gaf ze toe, maar het ziekenhuis zou ook hun fouten moeten toegeven.

De jongen verklaarde dat hoewel de goede burgers die hem hielpen redden nadat hij was uitgekleed en zijn familieleden na het incident ook naar het ziekenhuis gingen, zij het ziekenhuis op geen enkele manier bedreigden en geen motorbendeleden waren zoals beschuldigd. Bovendien zei de jongen dat hij niet wist dat roken in het ziekenhuis niet was toegestaan.

De politie en juridische instanties blijven het incident op dit moment onderzoeken.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.