Burgemeester van Pattaya benadrukt succes op Arabian Travel Mart 2024, oog voor verdere samenwerking met Bangkok

Pattaya —

Burgemeester van Pattaya, de heer Poramese Ngampiches, onthulde de succesvolle deelname van Pattaya aan de Arabian Travel Mart (ATM) 2024, gehouden in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, van 6 tot 9 mei 2024.

Het evenement, georganiseerd in samenwerking met de Chonburi Provinciale Administratieve Organisatie, Pattaya City, en het Pattaya Office van de Tourism Authority of Thailand (TAT), bracht 12 lokale bedrijven uit de horeca-, gezondheidszorg-, toerisme- en reissector samen om te netwerken en zakelijke kansen te verkennen met potentiële partners uit het Midden-Oosten.

Volgens de burgemeester kwam deze gebeurtenis voort uit het groeiende aantal toeristen uit het Midden-Oosten. In 2023 arriveerden ruim 600,000 bezoekers uit het Midden-Oosten in Thailand, waarvan 80,000 (13.4%) ervoor kozen om Chonburi, de thuisprovincie van Pattaya, te bezoeken. Dit genereerde een omzet van ruim 7.3 miljard baht, waarbij alleen al 140,000 bezoekers uit Dubai ruim 1.696 miljard baht bijdroegen aan de lokale economie.

De autoriteiten van Pattaya City en Chonburi erkenden dit potentieel en besloten de Arabian Travel Mart, 's werelds derde grootste toerismebeurs, in Dubai bij te wonen om het unieke aanbod van Pattaya en Chonburi te promoten. De heer Poramase zei dat de stands van Chonburi en Pattaya veel aandacht kregen van toeristen en investeerders uit het Midden-Oosten, die grote belangstelling toonden voor een bezoek aan Pattaya en hun interesse in de stranden en lokale tempels kenbaar maakten.

Bovendien onthulde de heer Poramase dat Pattaya waarschijnlijk zal samenwerken met Bangkok om hun attracties en producten samen te presenteren tijdens het volgende ATM-evenement, om zo de aantrekkingskracht van de twee provincies op toeristen uit het Midden-Oosten effectiever te versterken.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.