Voormalig burgemeester van Pattaya vrijgesproken van juridische aanklachten met betrekking tot Waterfront Condo nu de verjaringstermijn afloopt

Pattaya-

Het Thaise Strafhof voor Corruptie en Wangedrag in Regio 2 heeft de vrijspraak uitgesproken van de voormalige Thaise minister van Cultuur en burgemeester van Pattaya, Ittipol Khunpluem, samen met negen medewerkers, in een zaak betreffende de vermeende afgifte van een onwettige bouwvergunning.

De vergunning in kwestie had betrekking op de ontwikkeling van het condominium Waterfront Suites & Residences, een project gelegen aan de voet van de Phra Tamnak-berg in de kustplaats Pattaya. Het project is ongelooflijk controversieel en loopt al jaren vast als gevolg van vele juridische gevechten, zoals we hier meldden.

De aanklacht, die dateert uit 2008, tijdens Ittipols burgemeestersperiode in Pattaya, werd ingetrokken nadat de rechtbank had erkend dat de verjaringstermijn van vijftien jaar was verstreken vanaf september 15.

De conclusie van de zaak komt na het korte vertrek van Ittipol naar Cambodja op 5 september 2023, nadat het bureau van de procureur-generaal een gerechtelijke procedure had gestart. Ittipols terugkeer naar Thailand op 9 oktober 2023 betekende het einde van zijn afwezigheid van een maand.

Hij was gearresteerd bij zijn terugkeer, zoals we hier op Suvarnabhumi Airport rapporteerden.

TPN-media heeft de controversiële Waterfront Condo-zaak HIER in detail besproken.

De vrijspraak van de voormalige burgemeester in de zaak zal echter zeker geen einde maken aan de aanhoudende juridische strijd rond het project zelf. De burgemeester had voortdurend zijn onschuld verklaard.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/