UPDATE: Eén verdachte in Zuid-Koreaanse losgeldmoordzaak in Pattaya gearresteerd in thuisland

Pattaya —

De Zuid-Koreaanse politie heeft een van de verdachten in hun thuisland gearresteerd in verband met de brute ontvoering van en moord op een Zuid-Koreaanse man wiens lichaam gedumpt werd in een stuwmeer in Pattaya.

Een videoverslag van dit verhaal vindt u hier.

Eerst ons vorige verhaal:

De Thaise politie vond het lichaam van een vermiste Zuid-Koreaanse man in een plastic vat gevuld met cement in een reservoir in Pattaya, na een onderzoek naar een ontvoerings- en losgeldzaak.

Nu voor onze update:

De arrestatie vond plaats op zondag 12 mei, na de ontdekking van het lichaam van het slachtoffer, de heer Eui Jong Roh, op 11 mei. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in een met beton gevuld plastic vat, gedumpt in het Mapprachan Reservoir in Pattaya.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben één verdachte, geïdentificeerd als de heer Lee Roun, gevangengenomen in zijn huis in de provincie Gyeongnam, in het zuidoosten van Zuid-Korea. De verdachte is in de twintig en is een van de drie verdachten die het slachtoffer in Bangkok zouden hebben ontvoerd, aldus de Zuid-Koreaanse politie. Lee heeft nog geen publieke verklaring of pleidooi in de zaak uitgebracht.

Volgens politiebronnen waren alle drie de verdachten Thailand ontvlucht. De heer Lee keerde terug naar zijn thuisland, terwijl een ander illegaal Myanmar was binnengekomen en de derde Cambodja.

De politie zet haar onderzoek voort en werkt samen met internationale wetshandhavingspartners. Ook werd gemeld dat de vingers van het slachtoffer door de verdachten waren afgesneden.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Tips@ThePattayanews.com

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.