Pattaya Doraemon Run 2024 verwelkomt meer dan 2,000 lopers

Pattaya —

Pattaya City sloeg de handen ineen met MCOT om de “Doraemon Run 2024 Thailand by MCOT”, de tweede stop van het landelijke hardloopevenement, op zaterdag 11 mei te organiseren. Het evenement werd gehouden op Pattaya Beach en trok meer dan 2,000 lopers.

De heer Poramase Ngampiches, burgemeester van Pattaya, zat zaterdag de openingsceremonie voor. Bij hem waren aanwezig de heer Supoj Wongjarasawee, adviseur van de minister van Toerisme en Sport, mevrouw Yuri Osawa, eerste secretaris bij de ambassade van Japan in Thailand, en de heer Paiboon Siriphanusathian, onafhankelijk directeur van MCOT PCL.

De Doraemon Run 2024 Thailand by MCOT markeert de eerste keer dat het evenement in Thailand wordt gehouden, met in totaal vijf races gepland door het hele land: Bangkok, Pattaya (Chonburi), Nakhon Ratchasima, Phuket en Chiang Mai. Het evenement viert meer dan 42 jaar Doraemon's uitzending in Thailand. Pattaya diende als tweede halte na Bangkok.

Tijdens het evenement waren er mascottes van Doraemon en zijn vrienden, een 10 meter hoge Doraemon-ballon en een verscheidenheid aan schattige Doraemon-personagemodellen waarmee fans en hardlopers selfies konden maken op de hele evenementenlocatie.

De heer Poramase uitte zijn vreugde over het organiseren van het evenement en zei dat hij geloofde dat het evenement een eeuwige ervaring voor alle lopers zou creëren. Hij sprak ook zijn dank uit aan MCOT en alle betrokken partijen voor hun hulp bij de organisatie van het evenement.

Pattaya zal het stokje doorgeven aan de provincie Nakhon Ratchasima om in de nabije toekomst de derde etappe van de Doraemon Run 2024 Thailand te organiseren.

Bekijk hier onze videoverslaggeving van het evenement!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.