Politie van Pattaya arresteert Nieuw-Zeelandse man na bijna zes jaar te lang te hebben verbleven

Pattaya—

Op 11 mei 2024 meldden de Thaise nationale media dat de politie van Pattaya City een 60-jarige Nieuw-Zeelander had gearresteerd die naar verluidt bijna zes jaar te lang in Pattaya, Chonburi, had verbleven.

Volgens Thaise nationale media kreeg de onderzoekspolitie van Pattaya City een bevel in het kader van het operatie “X-Ray”-programma van de Thaise regering om de lokale bevolking te inspecteren en hard op te treden tegen illegale buitenlanders zonder geldige visa, het plegen van misdaden en het overnemen van bedrijven van de Thaise lokale bevolking. .

Als gevolg hiervan inspecteerde de politie van Pattaya City regelmatig de aangewezen gebieden en trof volgens inlichtingenbronnen een mannelijke buitenlander aan in een 7-11-winkel in Soi 8, Jomtien Beach Road, Pattaya. De politie vroeg de buitenlander om visumdocumentatie voordat ze hem naar het immigratiekantoor van Pattaya City begeleidden, omdat bleek dat hij geen juridische documentatie had.

De man, die publiekelijk alleen werd geïdentificeerd als de heer Grant, een 60-jarige Nieuw-Zeelander, werd aangeklaagd wegens te lang verblijf in Thailand gedurende meer dan 2,173 dagen. Grant vertelde de politie naar verluidt dat hij zijn tijd voornamelijk thuis doorbracht, met niemand omging, en geen vrienden had om de arrestatie van de politie te voorkomen.

Volgens het politierapport ging Grant echter 's avonds winkelen om aan zijn minimale behoeften te voldoen voordat hij werd gearresteerd in de 7-11-winkel.


Aanvankelijk vervolgden de agenten juridische stappen tegen Grant en begeleidden hem naar het politiebureau van Pattaya City voor verdere juridische afhandeling en deportatie.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.