Thaise Meteorologische Afdeling geeft problemen met weersvoorspelling: stijgende temperaturen en onweerswaarschuwingen in meerdere regio's

Nationaal—

Op 5 mei 00 om 12 uur rapporteerde de Thaise Meteorologische Afdeling de algemene weersomstandigheden en voorspelling voor de komende 2024 uur.

Lagedrukgebieden als gevolg van de heersende hitte die de bovenste delen van Thailand bedekten, in combinatie met gebieden met koele luchtmassa's die de bovenste delen van Thailand bedekten, begonnen te verzwakken. Deze toestand zorgde ervoor dat de temperatuur in Thailand steeg, met warm weer en een gedeeltelijk bewolkte hemel tijdens de middag, en warm weer in sommige delen van de noordelijke regio.

Ondertussen bedekten zuidoostelijke en zuidelijke winden de lagere noordelijke regio, de noordoostelijke regio, de centrale regio en de oostelijke regio. Dit patroon zorgde nog steeds voor onweersbuien en harde wind in sommige delen van de noordelijke en centrale regio's.

Mensen in de hogere regio's van Thailand moeten in deze periode voorzichtig zijn met de gevaren van onweersbuien en harde wind.

Wat betreft de oostelijke en zuidoostelijke winden die de Golf van Thailand, de zuidelijke regio en de Andaman Zee bestrijken, zou dit kunnen leiden tot onweersbuien in de zuidelijke regio. Zeilers moeten vermijden te varen in gebieden die gevoelig zijn voor onweersbuien.

Bovendien bedekten hogedrukgebieden van 11 tot 13 mei de bovenste delen van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Dit resulteerde in zuidoostelijke winden en zuidelijke winden die de bovenste delen van Thailand bedekten. Ondertussen kregen de bovenste delen van Thailand te maken met heet tot extreem heet weer, wat in sommige gebieden tot onweersbuien, harde wind en zware regenval leidde.

Van 14 tot 17 mei verzwakten de zuidoostelijke en zuidelijke winden die de bovenste delen van Thailand bedekten, waardoor de regenval afnam. Er zou warm weer zijn tijdens de middag en extreem heet weer in sommige gebieden.

Wat de luchtkwaliteit betreft, kent Thailand een lage ophoping van kleine stofdeeltjes, PM 2.5, omdat er in veel gebieden regen viel en er goede luchtventilatie was.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.