Pattaya Nong Nooch Tropical Garden viert de geboorte van een nieuw olifantenkalf

Pattaya —

De Nong Nooch Tropical Garden vierde vandaag, 9 mei, de geboorte van een nieuwe babyolifant met een traditionele zegeningsceremonie.

De ceremonie werd voorgezeten door Phra Kru Si Sara Thikhun, de abt van de Khao Khanthamat-tempel en hoofdmonnik van het subdistrict Sattahip. Het evenement markeerde de gelukkige gelegenheid om de nieuwste babyolifant te verwelkomen in het olifantenopvangcentrum in de tuin.

De moederolifant, Pang Nong Ploy, 24, heeft eerder twee kalfjes gekregen en heeft de unieke gewoonte om haar voet te gebruiken om haar pasgeboren baby aan te raken tijdens de bevalling. Vanwege dit bijzondere gedrag heeft het personeel van Nong Nooch Garden tijdens haar zwangerschap extra zorg besteed aan Pang Nong Ploy.

Na een maand, op 30 april, om 6 uur, vertoonde Pang Nong Ploy tekenen van een naderende bevalling. Het personeel zette haar vervolgens vast aan een paal om de veiligheid van het kalf te garanderen. Om 00 uur werd een gezonde vrouwelijke olifant geboren. Ze kon meteen zelfstandig staan ​​en balanceren.

Het pasgeboren kalf kreeg de naam Pang Measa. Ze werd verwelkomd door andere olifanten met een stoet dansers en dertig olifanten. Er werden bloemenslingers om Pang Measa en haar moeder gelegd om geluk te brengen.

Nong Nooch Tropical Garden zorgt momenteel voor in totaal 74 olifanten, onder toezicht van een toegewijd team van dierenartsen en olifantenhouders. Volgens de tuinambtenaren is de tuin de eerste in Thailand die door het Department of Livestock Development en het National Bureau of Agricultural Commodity and Food Standards is gecertificeerd voor uitstekende praktijken op het gebied van de verzorging van olifanten.

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.