Gouverneur van Chonburi geeft 100,000 liter water weg aan de lokale bevolking op Koh Larn

Pattaya —

Gouverneur van Chonburi, Thawatchai Srithong, bezocht samen met stadsfunctionarissen en relevante instanties van Pattaya Koh Larn op 7 mei om 100,000 liter gratis water uit te delen aan inwoners die getroffen zijn door het huidige droge seizoen in Thailand.

Deze genereuze weggeefactie zorgde volgens de heer Thawatchai onmiddellijk voor verlichting voor meer dan 50 huishoudens op het eiland. Elk huishouden kreeg voor zijn dagelijks leven ongeveer 2,000 liter schoon water.

Voorafgaand aan de distributie, bewoners van Koh Larn meldden dat ze te kampen hadden met ernstige waterschaarste. Ze klaagden dat de prijs van water tijdens de periode van grote vraag bijna verviervoudigde, van 300 baht naar ruim 1,200 baht.

Volgens de gouverneur van Chonburi zal Pattaya City in de nabije toekomst 150,000 liter extra water aan de lokale bevolking leveren, terwijl de stad werkt aan het vinden van een langetermijnoplossing voor het probleem.

Pattaya zag op 7 mei ook de eerste behoorlijke regenval in maanden, maar er moeten er nog veel meer vallen om de aanhoudende watertekorten en droogtes volledig te verlichten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.