Pattaya doorweekt van verkoelende regen, maar geïsoleerde overstromingen veroorzaken chaos

FOTO: Matichon

Pattaya —

In de gebieden in en rond Pattaya viel dinsdagochtend 7 mei eindelijk de broodnodige regen, na maanden van droog weer. De stortbuien hadden echter een prijskaartje, aangezien ze in verschillende gebieden verschrikkelijke plotselinge overstromingen veroorzaakten.

In Pattaya werd de stad sinds de ochtend geteisterd door hevige regenval, waardoor snelle overstromingen langs verschillende wegen ontstonden, vooral op de wegen die tijdens langdurige regenbuien onder water zouden kunnen komen te staan.

Op de spoorlijn, tussen Soi Khao Ta Lo en Soi Wat Thammasamakkhee, zorgden de overstromingen ervoor dat de straat onbegaanbaar werd voor kleine voertuigen. Er werd geschat dat het water boven de 50 centimeter op het wegdek was gestegen, waardoor sommige delen zelfs onbegaanbaar waren voor alle voertuigen.

Ondertussen veroorzaakte de zondvloed in Sri Racha overstromingen in zowel woon- als commerciële gebieden. Er stroomde ook water uit de heuvels naar beneden, waarbij puin werd meegevoerd en de afvoeren verstopt raakten, waardoor het water niet in de zee terecht kon komen. Dit resulteerde in waterstanden die in sommige gebieden 30-50 centimeter bereikten.

Ambtenaren van het Rampenpreventie- en Mitigatiebureau van de gemeente Sri Racha werden gedwongen verschillende wegen tijdelijk af te sluiten vanwege overstromingen, waaronder Assumpthon Road, Soi Roongped, Soi Sutsakorn en Khao Kilo Soi 21 Road.

Veel bewoners werden overrompeld door de hevige en plotselinge regenval, omdat ze hun bezittingen niet op tijd konden verhuizen. De meerderheid van de internetgebruikers was echter opgelucht en blij toen de overstromingen de temperaturen in en rond Pattaya, die al wekenlang gloeiend heet waren, aanzienlijk deden dalen. De regen hielp ook bij de aanhoudende droogte in en rond het gebied, zoals deze in Koh Larn.

FOTO: Matichon
FOTO: Matichon
Abonneren
Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.