Thaise autoriteiten onderscheppen illegale Vietnamese visserij in de Golf van Thailand

Nationaal—

Op 6 mei 2024 hield het Thaise Centrale Onderzoeksbureau (CIB) een persconferentie over een groep Vietnamese vissers die naar verluidt illegaal in de bovenste Golf van Thailand visten.

Er werd gemeld dat niet-geïdentificeerde Thaise vissers aan de Thaise marinepolitie rapporteerden dat een groep boten, bemand door mensen van een onbekende nationaliteit, hun legale visgebied in de bovenste Thaise Golf van Thailand had betreden.

Na verder onderzoek werden de Thaise marinepolitie en relevante instanties uitgezonden om van 30 april tot 5 mei in het gerapporteerde gebied te patrouilleren. De buitenlandse boten konden aanvankelijk echter de detectie en arrestatie door de politie vermijden, vooral in het grensgebied van de beneden- en bovengolf van Thailand.

Volgens politierapporten werden vijf Vietnamese boten ontdekt en zouden ze in de Golf van Thailand zijn betreden, 50 zeemijl uit de kust. De politie vroeg de buitenlandse boten om inspectie en om eventuele legale visvergunningen in te zien, maar de groep probeerde naar verluidt de achtervolging door de politie te ontvluchten.

Als gevolg hiervan heeft de Thaise marinepolitie later vijf vissersboten in beslag genomen en 23 Vietnamese verdachten gevangengenomen die illegaal aan het vissen waren tijdens het sluitingsseizoen van de baai in Thailand.

Bovendien werden in de bovenste Golf van Thailand, nabij Prachuap Khiri Khan, gemengde vissoorten, ongeveer 600 kilo, in beslag genomen omdat de vis illegaal was verkregen.

Aanvankelijk werden de 23 Vietnamese verdachten gearresteerd en werden vijf vissersboten op het politiebureau van Bang Saphan in beslag genomen voor verdere gerechtelijke procedures.

De namen van de verdachten zijn niet aan de media vrijgegeven.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.