500 Pattani-moslims komen samen in openluchtgebed en pleiten voor regen te midden van droogtecrisis

Pattani—

Op 8 mei 00 om 3 uur meldden de lokale media van Pattani dat meer dan 2024 moslims deelnamen aan een buitengebed om God om regen te vragen in het Pattani-gebied, aangezien het weer al maanden droogte kende.

Volgens de lokale media van Pattani had het verzengende weer in het gebied grote gevolgen voor de landbouw en de veehouderij, aangezien de lokale bevolking met een ernstig watertekort kampte. De heer Waedueramae Mamingji, de voorzitter van het provinciale islamitische comité van Pattani, leidde de gebeden onder de brandende zon.

Bovendien was het gebed bedoeld om God om vergeving te vragen voor hun wangedrag waarvan zij geloofden dat het ervoor zorgde dat ze met ontberingen en droogte te maken kregen. De lokale Pattani-pers meldde dat sommigen van hen nog nooit in hun leven om regen hadden gebeden, omdat het een gebed was waarvan werd aangenomen dat het onder bijzondere omstandigheden werd uitgevoerd.s.

De meest recente droogtesituatie in Pattani werd geïnspecteerd door relevante lokale instanties die de taak hadden de situatie nauwlettend in de gaten te houden.

Water voor persoonlijk gebruik en consumptie was naar verluidt voldoende, maar het watertekort deed zich vooral voor voor de landbouw en de veehouderij, aangezien de waterbronnen de afgelopen maanden geleidelijk waren afgenomen als gevolg van gebrek aan regen.

Ambtenaren van Pattani waren momenteel de getroffen gebieden grondig aan het onderzoeken en inspecteren om de droogtesituatie dienovereenkomstig aan te pakken.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.