Illegale brand in een chemisch magazijn in Ayutthaya overspoelt vier ton in beslag genomen afval en leidt tot noodevacuaties

Ayutthaya—

Op 6 mei 00 om 1 uur berichtten de Thaise nationale media over een brandincident van meer dan vier ton door de politie in beslag genomen chemisch afval in een illegale opslagplaats voor chemicaliën in Phachi, Ayutthaya.

Het illegale opslagplaats voor chemicaliën ging in hevige vlammen uit en het gebied was bedekt met chemische rook, waardoor de lokale bevolking een onaangename geur kreeg.

De relevante instanties in Ayutthaya coördineerden met meer dan tien brandweerwagens om de brand van de ene op de andere dag onder controle te houden, aangezien het chemische afval uit niet-geïdentificeerde stoffen bestond.

De lokale bevolking en een nabijgelegen ziekenhuispatiënt werden 's nachts verzocht om onmiddellijke evacuatie, aangezien de getroffen straal drie kilometer bedroeg.

Op het moment van schrijven konden de brandweerlieden de brand blussen, maar binnen een straal van 100 meter was er nog steeds witte chemische rook en een onaangename geur aanwezig.

Bij inspectie van de luchtkwaliteit meldde de Thaise afdeling Pollution Control dat de luchtkwaliteit niet op een gevaarlijk niveau lag, maar in het magazijn was het toxiciteitsniveau nog steeds erg hoog. De functionarissen van Ayutthaya hebben een veldhospitaal opgezet als tijdelijk onderkomen voor de lokale bevolking.

Lees ons laatste verhaal over een brand in een enorme fabriek voor de opslag van chemisch afval in Ban Khai, Rayong.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.