Autoriteiten treden hard op tegen gokken in illegale hanengevechten in de buurt van Pattaya

Chonburi —

Zondagmiddag sloot een gezamenlijke operatie onder leiding van districtshoofd Veekit Manarotkit van Banglamung met succes een illegaal gokhol voor hanengevechten in Banlamung, Chonburi, en arresteerde 45 personen die bij de activiteit betrokken waren.

Naar aanleiding van publieke klachten mobiliseerde dhr. Veekit snel de politie om op 11 februari 2024 een inval te doen in het hol dat verborgen was in Soi Baan Kraak, Nong Pla Lai. Undercoveragenten infiltreerden in de hanengevechtenring terwijl agenten een perimeter rond het pand afzetten.

In het hol, verborgen tussen cassaveplantages, stonden ruim vijftig voertuigen in de buurt geparkeerd. Binnen waren vier actieve hanengevechtarena's gastheer voor tientallen Thaise gokkers die weddenschappen op de hanen plaatsten.

Toen de autoriteiten binnenkwamen, werden gokkers zich bewust van de politie en probeerden ze te ontsnappen naar de omliggende velden. Het snelle optreden van de politie van Banglamung leidde uiteindelijk echter tot de aanhouding van 45 personen en de inbeslagname van 18 vechthanen. Ook weddenschapsbiljetten en contant geld ter waarde van enkele duizenden baht werden als bewijsmateriaal in beslag genomen.

Volgens de politie werd de heer Chaiwat Nuanchan, 66, geïdentificeerd als de eigenaar van het hol. Naar verluidt huurde hij de ruimte en faciliteerde hij hanengevechten, waarbij hij voor elke weddenschap een commissie in rekening bracht. De heer Chaiwat gaf zijn betrokkenheid toe en wordt nu geconfronteerd met juridische gevolgen, net als andere gokkers.

The Pattaya News merkt op dat hanengevechten NIET illegaal zijn in Thailand en worden beschouwd als een historische culturele erfgoedactiviteit. Gokken is echter illegaal en daarom werd er een inval gedaan in de locatie.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op Tips@ThePattayanews.com

Richt Tanakorn
De lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een vierentwintigjarige jongen die momenteel in Bangkok woont. Hij is geïnteresseerd in Engelse vertalingen, verhalen vertellen en ondernemerschap en gelooft dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.